„Dabar tikrai žinome, kad norinčių vienoje scenoje išvysti šiuos nuostabius jaunus dainininkus Lietuvoje – gerokai daugiau, nei manėm. Džiugu, kad Lietuvos publika domisi jaunaisiais talentais – jie išties to verti“, – sakė operą režisuojanti D. Ibelhauptaitė.

Pagrindinius vaidmenis prieš 110 metų sukurtame, tačiau kaskart naują veidą atrandančiame kūrinyje atliks Edgaras Montvidas, savo partiją rengęs karališkajame operos teatre „Covent garden“ Londone, neseniai iš gastrolių JAV grįžusi Joana Gedmintaitė, Maskvos didžiajame teatre dainuojantis Dainius Stumbras ir laiko „Bohemos“ vaidmenų repeticijoms nepagailėję Asmik Grigorian, Laimonas Pautienius, Egidijus Dauskurdis, Sandra Janušaitė, Arūnas Malikėnas.

Tai ketvirtas bendras D. Ibelhauptaitės, G. Rinkevičiaus ir J. Statkevičiaus projektas Lietuvoje. Scenografiją kuria dailininkas iš Anglijos Dick Bird, o apšvietimu rūpinsis Lietuvos publikai iš „Madam Butterfly“ ir „Kaukių baliaus“ pastatymų jau pažįstamas britų menininkas Peter Mumford.

Beveik visas operai pastatyti reikalingas lėšas skyrė privatūs mecenatai – jaunoji lietuvių verslininkų karta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją