Du Peterburgo gyventojai automobiliu išvyksta rusų poeto Sergejaus Jesenino ir žinomos šokėjos Isadoros Duncan pėdsakais, į miestus, kur beveik prieš šimtą metų poetas parašė savo žinomiausius kūrinius. Centrinėse jų aikštėse keliautojai deklamuos poeto eiles rusų kalba ir dalins bukletus apie S.Jeseniną.

Maršrutas sujungs 21 didžiausią Europos miestą, tarp kurių Berlynas, Hamburgas, Miunchenas, Drezdenas, Paryžius, Londonas, Venecija, Roma, Florencija, Monakas. Iš viso poeto gerbėjai įveiks apie 7000 kilometrų.

"Pagrindinis mūsų uždavinys - papasakoti apie poeto gyvenimą, supažindinti rusakalbę Europos publiką su jo kūriniais, kad jie bent trumpam galėtų širdimi grįžti į Rusiją", - sakė D.Velardis.

Per tris savaites truksiančią kelionę entuziastai rašys dienoraščius ir nušvies savo veiklą internete. Grįžę jie ketina surengti fotoparodą.

D.Velardis paaiškino, kad "projekto dalyvius, kurie nėra nei poetai, nei kritikai, nei artistai, vienija noras pasitarnauti Rusijai, Peterburgui, parodyti, kad šiuolaikinis jaunimas domisi rusų poezija".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją