Pasak pranešimo spaudai, pokalbiai kavinėse, kuriuose dalyvauja patys įvairiausi kultūros kūrėjai – nuo architektų ir kinematografininkų iki naktinių klubų teoretikų – siūlo puikią progą prie vyno taurės padiskutuoti apie šiuolaikinę kultūrą, kurioje veikia dabarties menas.

Spalio 4, trečiadienį, 17.00 val. Kauno Paveikslų galerijoje (Donelaičio g. 16) - pokalbis su parodos „101,3 KM“ kuratoriais Linara Dovydaityte ir Kęstučiu Kuizinu.

Šiuo metu Vilniaus Šiuolaikinio meno centre, Kauno Paveikslų galerijoje ir galerijoje „Meno parkas“ vykstanti jungtinė Kauno ir Vilniaus menininkų paroda „101,3 KM: konkurencija ir bendradarbiavimas“ jau sulaukė didelio žiūrovų dėmesio, žiniasklaidos ir profesionalų vertinimo, teigiamų ir neigiamų atsiliepimų.

Stambiausia šiais metais šiuolaikinio Lietuvos meno apžvalga pasukta kiek neįprastu kampu – „101,3 KM“ pristato dviejų didžiausių Lietuvos miestų dailės scenas, kurios yra ir pakankamai skirtingos, ir gana artimai susijusios, t.y. kaip tik tinkamos karštam ir nenuobodžiam dialogui.

Organizuojant parodą taip pat dirbo skirtingą patirtį turinčios institucijos – Šiuolaikinio meno centras šįkart bendradarbiavo su Nacionaliniu M. K. Čiurlionio dailės muziejumi ir galerija „Meno parkas“.

Ta proga parodos kuratoriai kviečia pokalbiui apie Kauną ir Vilnių – apie čia kuriamą šiuolaikinį meną, apie jo eksponavimo, prodiusavimo ir rėmimo sąlygas, apie menininkus ir žiūrovus, bei visus kitus klausimus, kuriuos išprovokavo dviejų miestų meno sandūra.

Diskusiją moderuos parodos dalyvis ir galerijos „Meno parkas“ direktorius Arvydas Žalpys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją