Vienas pirmųjų pokarinio teatro kūrėjų, aktorius ir buvęs ilgametis teatro direktorius Balys Juškevičius, pirmojoje „Eglėje žalčių karalienėje“ suvaidinęs Eglės tėvą, sako, kad lietuvių tauta sukūrė nepaprastai tragišką pasaką – vaikai išduoda tėvus, savuosius. Pasak aktoriaus, vaidinti buvę sunku, ir niekaip nepavykdavę atlikti paprastos užduoties – pastatyti scenoje medelio.

„Mano šis slaptas žingsnis iš užkulisių į scenos vidury, kad pastatyt drebulę, buvo labai jaudinantis – aš negalėjau nė vieną spektaklį atlikti šitą paprastą, rodos, misiją. Nes buvau susijaudinęs ir daugeliu atveju gal net verkiau dėl viso to, kas vyko“, – sako buvęs teatro vadovas Balys Juškevičius.

Jo teigimu, po karo tautos tragedija buvo jaučiama kiekvienuose namuose. Eglės išvežimas į Žilvino namus atspindėjo nežinomybę, kuri grėsė kiekvienam. Po spektaklio grįžęs žiūrovas nebuvo tikras, kad rytoj jis ar jo šeimos nariai nebus ištremti.

Šia muzikine pjese 1946-aisiais oficialiai atidarytas Klaipėdos muzikinės komedijos teatras kelerius metus be dramos spektaklių kūrė ir operečių pastatymus, pranešė LTV „Panorama“.