Parodoje "Juodoji dėžė" eksponuojami kai kurie įdomiausi pastaruoju metu Britanijoje kino ir video priemonėmis sukurti darbai, kurie atspindi daugelį krypčių, tokių kaip apropriacija, performansai priešais kamerą, stebėjimai ar dokumentavimas, judančio vaizdo santykis su kitomis meno formomis, pavyzdžiui, piešiniu ir skulptūra.

Idėja pateikti parodą naudojant vienintelę priemonę – vaizdą iš monitoriaus ant ekrano – sukuria formalią lygybę, leidžiančią išsiskleisti svarbiausiai video kūrinio savybei – fizinės raiškos paprastumui, galinčiam apimti beveik visas konceptualias tendencijas, ir sukuriant stebėtojui sąlygas analizuoti gausybę šiuolaikinės video praktikos požiūrių.

Antroji - menininko Tomo Hunterio personalinė fotografijų paroda. Tomo Hunterio fotografijose dokumentuojama socialinių pakraščių buitis. Tai portretai žmonių, gyvenančių neteisėtai užimtuose butuose (squatters), pačių įrengtose ir tuo būdu gyvenimui pritaikytose krovininių mašinų priekabose ir t.t.

Menininkas pats yra buves squatter’is, todėl ši subkultūra jam yra gerai pažįstama. Jo darbuose žmonės simpatiški, galima sakyti, optimistiškai žiūrintys į gyvenimą. Šie darbai oponuoja visuomeninei nuomonei apie šioje terpėje vyraujančią degradaciją.

Tom Hunter nuotraukų siužetų buitis spalvinga, skaidri, iš jų sklinda tam tikra gyvenimo pilnatvė.

Parodos ŠMC veiks iki rugpjūčio 18 dienos.