Anot pranešimo spaudai, pagrindinius Tatjanos, Onegino, Olgos, Lenskio bei Gremino vaidmenis kurs Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos aukštųjų muzikos mokyklų absolventai, laimėję atrankinį konkursą.

Taip siekiama įprasminti valstybės investicijas ugdant jaunuosius atlikėjus bei formuojant Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro trupę. Mėnuo intensyvių repeticijų šalia profesionalių ilgametę patirtį turinčių muzikų (antraeilius vaidmenis kurs Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro artistai, orkestrui diriguos legendinės, visame pasaulyje pripažintos „Eugenijaus Onegino“ interpretacijos autoriaus Boriso Chaikino mokinys Ilmars Harijs Lapinsch) leis visapusiškai pažinti jaunuosius solistus, talentingiausiems ateityje suteikiant galimybę prisijungti prie teatro kolektyvo.

Novatoriškas ir drąsus Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro žingsnis operos „Eugenijus Oneginas“ pastatymą patikėti naujuose – režisieriaus ir scenografo amplua – debiutuosiantiems aktoriui ir režisieriui, TV ir radijo laidų vedėjui, vienam iš „Keistuolių“ teatro įkūrėjų Sigučiui Jačėnui bei dailininkui Arvydui Nekrošiui, choreografė - Inga Briazkalovaitė, tik ką su didžiausiu pasisekimu sušokusi Karmen naujausioje teatro premjeroje.

Teatras ne tik suteikia galimybę talentingų menininkų saviraiškai, taip tampantis savotišku tramplinu, skatinančiu tolimesnius meninius ieškojimus, bet ir yra atviras eksperimentams. Kadangi Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatas buvo statytas kaip miesto kultūros namai, pastatymų galimybes sąlygoja scenos primityvumas.

Operoje „Eugenijus Oneginas“ bus taikomi visiškai nauji scenografijos technologijų principai, kuriuos, sėkmės atveju, bus galima naudoti ir kituose pastatymuose. Tikimasi, kad scenoje kuriamas reginys ir dvasingumu, ir reginio prasmingumu praturtins nuostabią Čaikovskio muziką. „Eugenijus Oneginas“ bus rodomas spalio 19 - 29 dienomis. Tikimės, kad prieš penkias dešimtis metų dabartiniam profesionaliam kolektyvui subręsti padėjęs operos bičiulių sąjūdis scenoje, šiandien virs visos Vakarų pakrantės sąjūdžiu, padėsiančiu tvirtus pamatus naujojo teatro pastatui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją