Tada žiūrėti filmų ėjome į „Vaidilos“, „Vaivos“, „Jūratės ir Kastyčio“ ir kitus kino teatrus, pašokti rinkdavomės į senąją prieplauką, o ir senutę „Aurorą“, tikriausiai, prisimena ne vienas (ir kartą, dar kartą atsidustame...).

Festivalio metu keturioms dienoms atgims keturios kažkada vadintos populiariomis buvusių susitikimų vietos, esančios Klaipėdoje.

Festivalis prasidės trečiadienį, rugsėjo 27d. 20.00 val. – senosios gerosios animacijos ir anoniminių internautų komentarų salve „Auroros“ kino teatre prie Naujosios perkėlos (Nemuno g. 51).

Prisimenate Kūlverstuką? O katiną Leopoldą, liūto Bonifacijaus atostogas ar Traukinuką iš ramunių pievelės? Romantika, nostalgija braškėms ir ledinukams. Šiuolaikinis kultūrų miksas ir jokios psichoterapijos. (Rugsėjo 27d. į „Aurorą“ nuveš autobusas. 19.30 val. jis pajudės iš M.Mažvydo autobusų stotelės ir 19.40 val. stabtels Senojo turgaus stotelėje).

Ketvirtadienį, rugsėjo 28d., 17. 30 val. kino teatre „Jūratė ir Kastytis“ (Taikos pr. 105), o rugsėjo 29d. 20.00 val. ant Klaipėdos dramos teatro sienos (Teatro g.2/ Žvejų g.23) pamatysite festivalio partnerio ArtExpo Group (Italija) ir italų kuratoriaus Luca Curci trumpametražių kino filmų projektą „Laikini miestai“.

Tai žmogaus susidūrimai su miestu. Susidūrimai svajingi ir racionalūs, spalvingi ir niūrūs, psichodeliniai ir meditatyvūs.

Festivalis ateina į erdves, kurias paprastai menas aplenkia. Ketvirtadienio vakarą, rugsėjo 28d. 20.00 val. Taikos pr. 39, „Vaidilos“ kino teatro, naktinio baro „Piterio“ ir parduotuvės „Topo centro“ trikampio daugiabučių gyventojai galės stebėti video projekcijas ant blokinio namo sienos ir klausytis muzikos savo kieme.

Silikoninių personažų teatras patenkins šiuolaikinės visuomenės kraupių vaizdų troškimą – bus daug kraujo skiesto humoru 50/50. A.Petrulienės ir muzikos grupės „Kontaktai“ video performansas „Išdurtas ir apiplėštas. Vėl.“ yra paremtas tikrais nusikalstamo gyvenimo faktais. Tačiau priešingai nei kasdieniniai kriminalinių įvykių kokteiliai žiniasklaidoje, projektas siekia pozityvaus poveikio žiūrovo sielai. Jūsų dėmesiui – pusvalandis gyvo kriminalinio vaizdo ir garso.

„Pamirštų vietų“ finalas – diskoteka Senojoje perkėloje (Žvejų g. ). Šeštadienį, rugsėjo 30d. 20.00 val. Joje plokšteles suks diskžokėjai Crembo, Digital, Hansas, Henrikas, Weego. Bus 1993–96m. dokumentika: A.Mamontovas, A.Stašaitytė, A.Smilgevičiūtė, A.Greitai, A.Didžiulis, J.Statkevičius, J.Rimkutė, I.Ševiakovaitė, S.Žižienė, E.Rakauskaitė, S.Povilaitis, R.Rastauskas, G.Grajauskas, Kongas, „Avarija“, „XXL“, „Rebelheart“, „SKYLĖ“, „Pelenai“, „Išjunk šviesą”, „BIX“, „Kontrabanda“, Arina ir grupė „Veto Bank“, „SEL“... ir ...

Pakeisti susitikimų vietų negalima, o visi renginiai yra nemokami.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją