Rugsėjo 14 dieną ŠMC bus atidaryta ir beveik du mėnesius veiks 8-oji Baltijos tarptautinio meno trienalė "Traukos centras". Trienalės renginiai taip pat vyks buvusioje spaustuvėje Maironio gatvėje bei kitose Vilniaus vietose.

Dauguma trienalėje pristatytų kūrinių bus sukurti specialiai jai. Juose ir trienalės teoriniuose renginiuose ypatingas dėmesys bus skiriamas Lietuvai ir kaimyninėms šalims. Pasak ŠMC pranešimo, paroda taps didžiausiu reguliariai organizuojamu tarptautiniu meno įvykiu Rytų Europoje ir užpildys spragą bienalių ir trienalių "žemėlapyje", sukurdama pusiausvyrą tarp kultūrinio dialogo centrų.

Pirmoji Baltijos šalių jaunųjų dailininkų vaizduojamosios dailės trienalė įvyko 1979 metais. Daugelį metų tai buvo vienas svarbiausių alternatyvaus meno projektų. 7-oji Baltijos meno trienalė "Cool Places" vyko ŠMC 1998 -aisiais ir sukvietė menininkus iš daug platesnio Baltijos regiono.

Šiemet trienalėje "Traukos centras" bus tyrinėjami centrų fenomenai - jų provokuojamos pasaulio evoliucijos galimybės ir keliami pavojai, taip pat santykiai tarp įvairios prigimties - politinių, ekonominių, kultūrinių, socialinių ir kitų - centrų. Parodą lydintys debatai, paskaitos, seminaras, pasak jų kuratoriaus vokiečio Tobiaso Bergerio, turėtų paskatinti diskusiją apie centrą kaip dabartinės visuomenės transformacijų vietą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją