Ekspozicijoje - daugiau nei 50-ies kauniečių ir vilniečių menininkų kūriniai. Dalis darbų yra specialiai sukurti šiai parodai, atsižvelgiant į vieno ar kito miesto kultūrinį kontekstą, kvestionuojant su jais susijusius įvaizdžius ir stereotipus, naudojantis kūrybiškos konkurencijos principu – Kauno menininkų projektai bus rodomi Vilniuje ir atvirkščiai.

Paroda pristato skirtingas ir savitas menines tradicijas turinčių miestų šiuolaikinės dailės procesus, įvairių kartų ir įvairiomis priemonėmis dirbančių menininkų kūrybą ir ieško netikėtų sandūrų, konceptualių prieštarų ir provokacijų, naujų bendradarbiavimo ir konkurencijos formų.

Ši paroda tęsia jau daugiau nei dešimtį metų ŠMC organizuojamų apžvalginių Lietuvos dailės parodų ciklą. Tai parodos, kuriomis siekiama apibendrinti Lietuvos dailės situaciją, išryškinti naujas tendencijas ir kaitos momentus, inicijuoti naujų meninių projektų atsiradimą ir skatinti šiandieninių meno procesų refleksiją.

Didelio profesionalų, žiniasklaidos ir plačiosios publikos dėmesio yra sulaukusios tokios šio ciklo parodos kaip „Lietuvos dailė`97: galerijos pristato“, „Lietuvos dailė 1989-1999: dešimt metų“, „Lietuvos dailė `01: Savigarba“, o 2003 metais įvykusi paroda „2 Show: jaunieji menininkai iš Latvijos ir Lietuvos“ praplėtė geografiją ir pateikė palyginamąjį požiūrį į dviejų kaimyninių šalių jauniausios kartos kūrybą.

2006 metų paroda „101,3 KM: konkurencija ir bendradarbiavimas“ rengiama pagal naują modelį – parodos pavadinime minimas bendradarbiavimas nusako ne tik temą, bet ir organizavimo principą. ŠMC šių metų Lietuvos dailės apžvalgą organizuoja kartu su Nacionaliniu M. K. Čiurlionio dailės muziejumi.

Parodoje savo darbus pristatys: Aleksas Andriuškevičius, Akvilė Anglickaitė, Robertas Antinis, Naglis Baltušnikas, Eglė Budvytytė, Arturas Bumšteinas, Gintaras Česonis, Darius Čiuta, Gintaras Didžiapetris, Konstantinas Gaitanži, Ugnius Gelguda, G-Lab, Kęstutis Grigaliūnas, Kristina Inčiūraitė, Involved, Linas Jablonskis, Donatas Jankauskas, Karolis Jankus, Vytenis Jankūnas, Evaldas Jansas, Agnė Jonkutė, Jurga Juodytė ir Saulius Leonavičius, Patricija Jurkšaitytė, Mindaugas Kavaliauskas, Ignas Krunglevičius, Žilvinas Landzbergas, Bernadeta Levule, Dainius Liškevičius, Česlovas Lukenskas, Gintaras Makarevičius, Aura Maknytė, Ligita Marcinkevičiūtė, Martynas Martišius, Ieva Mediodia, Meno mašina, Andrew Mikšys, Deimantas Narkevičius, Audrius Novickas, Saulius Paliukas, PB8, Bartošas Polonski, Privati ideologija (Audrius Bučas, Gintaras Kuginis, Valdas Ozarinskas), Auris Radzevičius, Artūras Raila, Eglė Rakauskaitė ir Romualdas Rakauskas, Laura Stasiulytė, ŠMC TV, Loreta Švaikauskienė, Gediminas ir Nomeda Urbonai, Aistė Valiūtė, August Varkalis, Arvydas Žalpys, Darius Žiūra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją