Amatininkų gatvėje prekiauta džiovintais grybais, vantomis, pintais krepšiais, metalo dirbiniais. Prekybininkai teigė, kad populiariausia prekė šiemet - vaistažolės.

Tautodailės mugėje Kranto gatvėje prekybininkų šiemet buvo perpus mažiau nei pernai. Anot šventės organizatorių, dalis užsiregistravusiųjų išvyko į Šiaulius, kurie šį savaitgalį šventė jubiliejinį 770-ąjį gimtadienį.

Mugėje prekiauta įvairiais rankų darbo suvenyrais. Dirbinius iš medžio pardavinėjęs Jonas pasidžiaugė, kad mugėje šiemet pardavinėta mažiau kiniškų prekių. Nors buvo planuota, kad mugė vyks iki vidurnakčio, prekybininkai išsiskirstė gerokai prieš devynias.

Kovėsi viduramžių riteriai

Miesto gimtadienyje Respublikos gatvė tapo jaunimo gatve. Būrys jaunuolių šalia kultūros centro „Garsas“ teatralizuotame forume diskutavo su istorinėmis asmenybėmis L.Stuoka-Gucevičiumi, J.Linde-Dobilu, G.Petkevičaite-Bite, B.Sruoga apie tai, kaip gyveno tų laikų žmonės. Jaunimo gatvėje panevėžiečiai galėjo įsiamžinti kartu su retro stiliumi apsirėdžiusiais ponais, pasikeisti seną knygą, apsilankyti senovinėse dirbtuvėse, pamatyti madų šou.

Miestiečiai susidomėję stebėjo viduramžių riterių kovas. Vidutiniškai penkiasdešimt kilogramų sveriančiais metaliniais šarvais apsirengę riteriai kovėsi dvikovose ir masinėse kautynėse. Į šventę atvykęs garsus istorikas profesorius Alfredas Bumblauskas priminė, kad Panevėžys buvo įkurtas viduramžių pabaigoje. „Viduramžių simbolis - riteris“, - priminė profesorius.

Senvagę nušvietė fejerverkai

Didžiausio panevėžiečių susidomėjimo sulaukė antrasis Baltijos šalių muzikinių fejerverkų festivalis. Šeštadienį, po populiariosios muzikos koncerto Laisvės aikštėje, pasigrožėti įspūdingu reginiu į Senvagę susirinko tūkstančiai žmonių. Festivalyje dalyvavo trys pirotechnikų komandos iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Festivalio metu skambėjo Česlovo Gabalio, Vitalijaus Kairiūkščio ir Povilo Meškėlos vokalinio trio „Trys pipirai“ atliekami visų laikų populiariausi šlageriai.

Putojo miesto fontanas

Paskutinė miesto gimtadienio diena - sekmadienis - buvo skirta jaunimo ir sporto renginiams. Laisvės aikštėje vyko speleologų varžybos „Aukštuminių statybų technologijų“ taurei laimėti. Varžėsi septyniolika dalyvių iš įvairių Lietuvos miestų. Nugalėtoju tapo panevėžietis Rimas Cicėnas.

Senvagėje buvo surengtos varžybos, kuriose jaunimas varžėsi su netradicinėmis plaukiojimo priemonėmis. Tuo tarpu vaikams daugiausia džiaugsmo sukėlė „JP Media Group“ organizuotas putų šou fontane Laisvės aikštėje. Dar prieš prasidedant renginiui fontanas jau buvo pilnas putų. Šventiniai miesto gimtadienio renginiai atsiėjo apie 230 tūkstančių litų.