Ekspoziciją papildo meninės fotografijos, supažindinančios su Lazenkų palikuonių dabartiniu gyvenimu. Parko ir rūmų kompleksą parodoje taip pat pristato filmas "Magiškasis Lazenkų pasaulis".

Paroda skiriama Lietuvos ir Lenkijos diplomatinių santykių atkūrimo 15-ioms metinėms. Atidarymo iškilmėse žada dalyvauti Lietuvos ir Lenkijos prezidentai.

Karališkosis Lazenkos parkas įkurtas 18 amžiuje. Tai paskutiniojo Lenkijos karaliaus ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Stanislovo Augusto Poniatovskio vasaros rezidencija. Vėliau Lazenkose buvusi karininkų mokykla 1830 m. tapo sukilimo židiniu. Antrasis pasaulinis karas, sugriovęs apie 90 proc. Varšuvos pastatų, Lazenkoms didelės žalos nepadarė, tačiau dvaro atstatymas užtruko iki 1960 metų.

Kaip teigia parodos organizatoriai, savaitgaliais parką aplanko apie 30 tūkst. lankytojų. Parke veikia keli muziejai, žirgynas.

Šiais renginiais tęsiama Europos valdovų rūmų pristatymo programa, supažindinanti Lietuvos visuomenę su institucijomis, įkurtomis karališkose rezidencijose. Nuo 2003 m. įgyvendinamoje programoje jau pristatytos Krokuvos Vavelio karališkoji pilis, Varšuvos karališkoji pilis, Marienburgo pilis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją