Muzikinio teatro vadovei Audronei Žigaitytei-Nekrošienei dabartinis įstaigos pavadinimas nieko nesako. Anot jos, tokių teatrų užsienyje nėra. Ji nori atgaivinti nuo 1934-ųjų uostamiestyje buvusią Klaipėdos operą.

Vakar Muzikiniame teatre Seimo nariai klaipėdiečiai, miesto meras Rimantas Taraškevičius ir teatro vadovė aptarė naujo teatro statybos reikalus.

Naująjį pastatą Klaipėdos operai ketinama statyti Danės skvero gale. Planuojama, kad statyboms pinigų skirs Vyriausybė ir Europos Sąjunga.

Lėšų taip pat manoma gauti iš privačių investuotojų ir pardavus dabartinį Muzikinio teatro pastatą. Bus sudarytas organizacinis komitetas, kuris rūpinsis naujuoju teatru.

Pasak mero, susitikime dalyvavę šeši Klaipėdoje išrinkti parlamentarai pažadėjo aktyviai padėti, kad Vyriausybė planuojamą statinį Klaipėdoje įtrauktų į valstybės strateginių objektų sąrašą.

Mero teigimu, tai vienintelis kelias gauti lėšų statyboms iš Vyriausybės ir ES.

„Pasidalijome darbais. Vieni ruoš raštus, kiti organizuos susitikimą su kultūros ministru Jonu Juču. Jei prireiks - ir su Premjeru Gediminu Kirkilu“, - sakė meras.

Jis nesiėmė prognozuoti, kada naujas teatras gali būti pradėtas statyti.