Pasak Lietuvos šokio informacijos centro pranešimo spaudai, tai svarbiausia ir didžiausia pasaulyje šio meno mugė. Joje buvo ir Lietuvos šokio informacijos centro stendas, pristatęs ne tik centro rengiamą Tarptautinį šiuolaikinio šokio festivalį „Naujasis Baltijos šokis“, bet ir bendrąją šiuolaikinio šokio padėtį Lietuvoje bei pagrindines šalies trupes.

Greta rūmų esančio meno muziejaus Roberto Schumanno salėje, buvusiame erdviame tramvajų depe įrengtuose ŠRV šokio namuose ir keliuose miesto teatruose pilnutėlėse salėse parodyti 44 trupių iš visų kontinentų spektakliai, į kuriuos buvo parduota daugiau nei 6000 bilietų – tai buvo Eiko ir Koma (JAV), Vokietijos Reino operos baleto, Jyrkio Karttuneno (Suomija), „Thor“ (Belgija), Galili Dance (Olandija), Willio Dornerio (Austrija), Silezijos šokio teatro (Lenkija), Anouk van Dijk (Olandija), „Circa“ (Australija) ir kitos žinomos trupės.

Pievelėje priešais Kultūros ir ekonomikos forumo rūmus vyko atviri šokėjų pasirodymai, rytais pačiuose rūmuose – audringos diskusijos apie šokėjų rengimą, šokio plėtrą, socialinę jo reikšmę, vadybą ir pan., o po pietų buvo rodomi šokio filmai.

Šiemetinėje mugėje pirmąsyk buvo išbandyta nauja šokio pristatymo forma – „atviros studijos“, vykusios šešiose Šokio namų salėse. Jų metu žiūrovai ne tik galėjo pamatyti pačius šviežiausius, o kartais dar tik ieškojimų stadijoje tesančius spektaklius, bet ir pabendrauti su choreografais ir atlikėjais, susipažinti su jų šokio kūrimo „virtuve“.

Nuo 1994 m. iki 2000 m. kas trečius metus mugė vyko menininkams atiduotose buvusiose Eseno anglies kasyklose, o nuo 2002 m. kas antrus metus ji vyksta Diuseldorfe.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją