Pasak Neringos savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo Narūno Lendraičio, visą rugsėjį, kitaip vadinamą „bobų vasara“, dar galima smagiai atostogauti prie jūros: vanduo būna šiltas, tebeveikia visi Neringos muziejai, o kurortuose sumažėjus poilsiautojų, kainos viešbučiuose, restoranuose ir kavinėse ženkliai nukrenta.

Poilsiaujantiems Neringoje rugsėjį ir šiemet neteks nuobodžiauti - Neringos istorijos muziejuje Nidoje bus pristatomi Vilniaus menininkų klubo „Plekšnė“ darbai, veiks dailininkės Liucijos Navalinskienės personalinė paroda, vyks XII tarptautinis Nidos tapybos pleneras, skirtas “Brucke” Manifesto-programos šimtmečiui, o Juodkrantėje - medžio skulptorių simpoziumas „Raganų kalnas“. Visą rugsėjė tęsis festivalis „Vox Akademia“ renginiai, rugsėjo pabaigoje sporto aistruolių laukia Nidos pusės maratono bėgimas.

Apie tai, kad vasara nesibaigia, o kurortinis sezonas tęsiasi, bus paskelbta ir specialiame „Vasaros pramogų kolekcijos“ koncerte „Bobų vasaros sezono atidarymas Neringoje“, kurį rugpjūčio 26 d.,12.00 val., iš Nidos prieplaukos aikštės transliuos Lietuvos televizija.

Beveik 30 proc. auditorijos prie LTV ekranų pernai sutraukusio renginio prodiuseris Šarūnas Miculevičius sako, kad ir šiemet žiūrovų laukia staigmenos, scenoje netruks žavių dainuojančių moterų, merginų bei ... vyrų.

„Jie irgi panoro dalyvauti šitame koncete, be to nenorime, kad mus apkaltintų vyrų diskriminacija, todėl į programą įtraukėme ir jų pasirodymus“, - juokauja prodiuseris.

Pasak LTV laidos “Gero ūpo“ prodiuserio Sauliaus Basijoko, skambės visų laikų populiariausios „Folkšokas-1”, „Folkšokas–2“,„Folkšokas- 3” dainos. Dainuos lietuviškos muzikos žvaigždės „Biplan“, „Kastaneda“ su Daina Bilevičiūte, „Sadūnai“, Jonas ir Rasa iš „Dangaus“, Virgis Stakėnas, Linas Adomaitis, „Exem“, Aleksandras Makejevas ir kt. Bus apdovanoti postfolko Lietuvoje pradininkai: „Anzelmutę“ naujam gyvenimui prikėlusi grupė „Biplan“, Aleksandras Makejevas, savaip atlikęs dainą „Tėvelis“ bei kiti, be kurių šiandien neapsieina nė vienas renginys ar koncertas.

Vasara baigiasi. „Bobų vasara“ tesiasi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją