Apie tai, kaip pasiekiamas teksto vizualumo įspūdis, apie rašytojo įvaizdį, kurį šiandien kuria jau nebe tik tekstai, pasakotojas, bet ir reklama, bei kitus dalykus ir bus kalbama rugpjūčio 24-27 dienomis Jurbarke ir Vilniuje vyksiančiame forume, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Renginio programoje – seminarai, kurių metu bus skaitomi pranešimai ir vyks diskusijos, literatūros kūrinių skaitymai bei džiazo muzika. Pranešimų temų laukas - „Sapnas literatūroje“, „Rašytojas ir viešieji ryšiai“, „Vykusios ir nevykusios ekranizacijos“, „SMS ir literatūra“, „Kaip patraukti sotų skaitytoją?“, „Vizualumas aklųjų mene“ , „Literatūrinės regimybės“ ir kt. Šiųmečio forumo svečiai: švediškai kurianti suomių rašytoja Monika Fagerholm, buvęs norvegų pankroko muzikantas, dabar į daugelį pasaulio kalbų verčiamas romanistas Nikolaj Frobenius, islandų poetas, romanistas, vertėjas Pétur Gunnarsson, po debiutinio romano Madame pasirodymo lenkų literatūros žvaigžde tapęs Antoni Libera, drąsiais eksperimentais garsėjantis danų poetas Niels Lyngsø ir latvių trumpos novelės meistrė Andra Neiburga.

Lietuvai forume atstovaus rašytojai , filosofai ir literatūrologai: Alfonsas Andriuškevičius, Jūratė Baranova, Tomas S.Butkus, Nijolė Keršytė, Aidas Marčėnas, Nerijus Milerius, Audinga Peluritytė, Vitalija Pilipauskaitė, Paulina Pukytė, Alvydas Šlepikas, Dalia Zabielaitė, Audronė Žukauskaitė ir kiti. Forumą rengia Baltijos kultūros fondas ir Jurbarko krašto muziejus.

Renginiai vyks muzikiniame klube „Tamsta“ Vilniuje, Jurbarko krašto muziejuje ir kavinėje-bare „Monopolis Plius“ Jurbarke.

Literatūrinių skaitymų vakarais metu, kaip ir kasmet, gros geriausi Lietuvos džiazo muzikantai: Vytautas Labutis, Arvydas Joffė, Eugenijus Kanevičius, Leonidas Šinkarenko, Olegas Molokojedovas, Tomas Dobrovolskis, Vytis Nivinskas, Dmitrij Golovanov, dainuos Neda Malūnavičiūtė, ir Brigita Bublytė.

Tarptautinio literatūros forumo „Šiaurės vasara. Skaityti – reiškia rašyti“ projekto autorė - eseistė Giedra Radvilavičiūtė, renginį moderuos filosofas Leonidas Donskis, penktadienio vakarą ves filosofė Jūratė Baranova.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją