Anot Teatro ir kino informacijos centro pranešimo spaudai, Kristiano Smedso pjesė ir spektaklis „Liūdnos dainos iš Europos širdies“ sukurtas pagal Dostojevskio romaną „Nusikaltimas ir bausmė“.

Pagrindinis romano personažas yra žudikas Raskolnikovas, tuo tarpu Smedso dėmesio centre atsiduria Sonia, jo mylimoji. Sonią vaidinanti aktorė Aldona Bendoriūtė atlieka ir pagrindinius romano vaidmenis. Smedsas perkelia „Nusikaltimo ir bausmės“ herojus ir jų istorijas į 21-ojo amžiaus Europą. Tai gali būti ir Lietuvos provincija, ir Paryžiaus priemiesčiai...

Spektaklio kūrėjai suteikia žodį pilkiesiems mūsų visuomenės pakraščiams. Tiems žmonėms, kurie prieš savo valią tapo priklausomi nuo visuomenę valdančių jėgų malonės. Jie kalba apie šiandieninę Europą, vartotojiškumo subjaurotą kontinentą, kuriame bejėgiškumas gimdo smurtą. Tačiau, kad ir apie kokius skaudžius dalykus kalbėtų, Smedsas netampa ciniškas. Jis ieško grožio bjaurume, o tikėjimas stebuklo galimybe visuomet yra šalia.

Helsinkio festivalyje rengiamoje specialioje Kristiano Smedso naujausių ne Suomijoje sukurtų spektaklių programoje „Liūdnos dainos iš Europos širdies“ yra bene labiausiai laukiamas įvykis. Visi bilietai į abu spektaklio rodymus parduoti iš anksto. Laukiama ir aktorės Aldonos Bendoriūtės, kurią suomių publika gerai pažįsta iš Eimunto Nekrošiaus spektaklių, pasirodymo.

„Liūdnos dainos iš Europos širdies“ yra ne vienintelis lietuviškas prestižiškiausio Suomijos festivalio šių metų programos akcentas. Joje taip pat bus parodytas Eimunto Nekrošiaus Maskvoje statytas spektaklis „Vyšnių sodas“.

„Liūndnų dainų iš Europos širdies“ premjera Lietuvoje įvyks rugsėjo 27, 29, 30 dienomis tarptautiniame Vilniaus teatro festivalyje „Sirenos“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją