Kiekvienais metais Kryžių kalną aplanko daugybė žmonių iš viso pasaulio. Tačiau daliai žmonių ši vieta tėra tik lankytina turistinė vieta nebetutinti tikrosios krikščioniško liudijimo prasmės.

Šią piligrimystės dieną Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis kviečia sutelkti visus tikinčiuosius prie Kryžių kalno ir kartu švęsti tikėjimo liudijimą.

Kryžių kalnas yra žmogaus tikejimo patirties vieta: prašymo ir dėkojimo vieta. Yra daugybė liudijimų, kuriais pasidalija Kryžių kalno lankytojai, kad Dievas atsakė į jų maldas, duoda gyvenimo kryptį ir sustiprinimą.

Kryžių kalnas pirmą kartą rašytiniuose šaltiniuose paminėtas 1850 metais, o 19-20 amžių sandūroje jis tapo gerai žinoma sakraline vieta, kur nuolat būdavo meldžiamasi.

Ant šio kalno imta statyti ir kryžius, prašant Dievo įvairiausių malonių ar jam atsidėkojant.

Sovietų valdžios nurodymu kryžiai Kryžių kalne buvo naikinami, tačiau žmonės statydavo vis naujus ir naujus. 1961 metais ant kalno stovėję kryžiai buvo „nuvalyti“ tiesiog buldozeriais ir sunaikinti, tačiau net ir po to žmonės slapčiomis kalną atstatė.

Prasidėjus atgimimui jis vėl suklestėjo. Prie Kryžių kalno išgarsinimo visame pasaulyje daug prisidėjo popiežiaus Jono Pauliaus II apsilankymas 1993 metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją