Lietuvai renginyje atstovavo M.K.Čiurlionio menų mokyklos baleto skyriaus mokinės Jurgita Dronina ir Olesia Pavliukevič.

Konkurso komisija, kurioje kartus su Švedijos, Estijos bei Islandijos atstovais dirbo ir lietuvių primabalerina Eglė Špokaitė, antrąją ir trečiąją vietas paskyrė jaunosioms Lietuvos šokėjoms.

Antroji vieta atiteko šešiolikmetei Jurgitai Droninai, trečioji - dvyliktokei Olesei Pavliukevič. Pirmoji vieta buvo skirta septyniolikmetei suomei Tiina Myllymaki iš Helsinkio šokio instituto.

J.Dronina Lietuvos šokio mėgėjams pažįstama iš Anželikos Cholinos spektaklio "Pamišusių merginų šokiai". Konkurse ji šoko Kitri variaciją iš "Don Kichoto" ir Florinos variaciją iš "Miegančiosios gražuolės". O.Pavliukevič Švedijoje atliko Lizos variaciją iš "Tuščio atsargumo" ir Gamzati variaciją iš baleto "Bajaderė".

M.K.Čiurlionio menų mokyklos baleto skyriaus moksleivių dalyvavimą konkurse rėmė Lietuvos Kultūros ministerija bei Australijoje aktyviai veikianti Lietuvos baleto bičiulių draugija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją