Šiemet vasaros sezono metu birželio - liepos mėnesiais bus parodyti 6 spektakliai, ne vienerius metus rodomi LNOBT scenoje. Kultūros ministerija "teatro papildomai programai" skyrė 150 tūkstančių litų, likusi suma buvo surinkta iš rėmėjų.

Du iš 6 pastatymų - operos "Pilėnai" ir "Liučija di Lamermur", - atsižvelgiant į jų siužetą, bus rodomi ne specialiai vasaros sezonui sumontuotoje scenoje, o visoje Trakų pilies kiemo erdvėje. "Pilėnai" bus vaidinami Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse - liepos 5 dieną.

Dviem skirtingais sąstatais bus atlikta Georges'o Bizet opera "Karmen", diriguojant Liutaurui Balčiūnui. Vienoje jų pasirodys Ukrainos solistai Anžela Švačka ir Viktoras Lutsiukas, kitame spektaklyje Karmen partiją pirmą kartą atliks LNOBT solistė Inesa Linaburgytė.

Sergejaus Prokofjevo "Romeo ir Džiuljetoje" pagrindiniam - Džiuljetos - vaidmeniui Trakuose pakviesta Latvijos nacionalinės operos prima balerina Viktorija Jansone.

Kaip ir pernai, šiemet vėl bus parodytas vienas populiariausių LNOBT spektaklių - Mikio Theodorakio baletas "Graikas Zorba". Spektaklyje šoks lietuvių publikos numylėtinis ispanų šokėjas Ygoris Yebra kartu su Aleksandru Molodovu, Živile Baikštyte, Aurelijumi Daraškevičiumi, Jūrate Sodyte. Baletą diriguos Martynas Staškus.

Tai jau antrasis LNOBT vasaros sezonas Trakų pilyje. Pirmą kartą jis buvo surengtas pernai dirigento L.Balčiūno ir tuometinio teatro generalinio direktoriaus Juliaus Andrejevo iniciatyva.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją