Septintą kartą vyksiantis Pažaislio festivalis šiemet pasiūlys 30 koncertų, kuriuose iš viso gros ir dainuos 1100 atlikėjų. Tarp jų pasirodys ir pasaulinės klasikos žvaigždės - vienas žymiausių nūdienos kompozitorių lenkas Krzysztofas Pendereckis, vienu gražiausių sopranų pasaulyje laikoma Cheryl Studer, legendiniai pianistai Paulas Badura-Skoda ir Lazaras Bermanas.

Kaip ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė festivalio koordinatorius Kauno filharmonijos direktorius Justinas Krėpšta, su kai kuriais atlikėjais dėl atvykimo į Kauną derėtasi dvejus metus.

Mindaugo karūnavimo dienos proga Kauno pilyje, o kitą dieną Plungėje įvyks Vytauto Grigolio režisuoto istorinio spektaklio "Karūnos vėtra" premjera.

Festivalio baigiamajame koncerte bus atlikta misterija - kompozitoriaus Gedimino Rimkevičiaus muzikinė Williamo Shakespeare'o pjesės "Romeo ir Džiuljeta" versija su žymiais Lietuvos klasikos ir populiariosios muzikos atlikėjais.

Festivalio organizatoriai kol kas nenorėjo išduoti jų pavardžių, tačiau tarp galimų dainininkų paminėjo Česlovą Gabalį, Povilą Meškėlą bei Rositą Čivilytę.

Festivalis prasidės birželio 1 dieną ir truks lygiai tris mėnesius. Jo koncertų bus galima klausytis Kauno Pažaislio vienuolyne, miesto bažnyčiose, Zapyškyje, Prienų rajone esančiame Pociūnų aerodrome ir Plungėje. Bilietai kainuos nuo 6 iki 60 litų, tačiau bus ir nemokamų koncertų.

Pažaislio festivalio biudžetas siekia 1,5 mln. litų. Trečdalį lėšų renginiui skyrė Kauno savivaldybė ir Kultūros ministerija, 55 proc. gauta iš rėmėjų, 15 proc. tikimasi surinkti pardavus bilietus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją