Paroda reikšminga daugeliu požiūrių: Lietuvoje nėra išlikusių valstybinių vėliavų. Yra tik vienintelė Žygimanto Vazos (1587–1632) valdymo metų Trakų vaivadijos vėliava. Dabar yra gera proga pamatyti šio istorinio kultūrinio paveldo dalį, siejamą su valstybingumo ir tautos savimone.

Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė po karinių ir demografinių katastrofų buvo išbraukta iš Europos politinio žemėlapio. Istoriją liudijančios valstybės simbolikos relikvijos išsklaidytos po įvairias šalis, virto jų karo žygių grobiu. Dabar Vilniuje eksponuojamos 4 autentiškos XVII–XVIII a. Lietuvos valstybės ir valdovų vėliavos.

Parodoje dar yra dvi dešimtys LDK istorinių vėliavų faksimilių, sukurtų pagal Johansono ir Hofmano albumo piešinius. Tai – Radvilų, Višnioveckių, Oginskių pulkų ir kitos vėliavos, kurios iki mūsų dienų neišliko.

Iš Švedijos karo archyvo rinkinių parodoje eksponuojami 9 originalūs XVII–XVIII a. Lietuvos ir Žemaitijos žemėlapiai, taip pat Lietuvos Brastos (1657) ir Biržų (1704) miestų, tvirtovių planai. Tai labai svarbūs, netyrinėti Lietuvos istorijos šaltiniai.