Joje ne tik originaliai ir šmaikščiai pasakojama šios organizacijos istorija, bet ir skleidžiama žinia, jog riteriai gyvena ir šiandien bei savo pavyzdžiu rodo, kaip galima prisidėti prie didelių, kraštą puoselėjančių darbų. Knygą, kuri bus pristatyta šiuometinėje Knygų mugėje, iliustravo Londono Goldsmitho universiteto dizaino studentė Birutė Bikelytė.

„Tai skirtingų ir vaizdingų istorijų knyga, nepaprastas tyrimas ar net detektyvas, siekiant išsiaiškinti, ar dabar Lietuvoje dar gyvena riteriai, o jei jie gyvena – kaip juos atpažinti bei kaip riteriais tapti. Ji skirta skaitytojui su didele vaizduote, mat sapnais, nuotraukų juostelės fragmentais, dienoraščio užrašais, telefono ryšiu teks keliauti net 100 metų į praeitį“, – pranešime žiniasklaidai apie knygą pasakoja lektr. dr. Norbertas Černiauskas ir prisipažįsta, jog mintis ją parašyti kilo Vilniuje, Pilies gatvėje, valgant tortą ir galvojant apie artėjantį Lietuvos Šaulių sąjungos šimtmečio jubiliejų.

„Pats Šaulių sąjungą pasirinkau dėl paprastų priežasčių – norėjau pajusti, kas yra kariškas gyvenimas, pasimatuoti uniformą, dalyvauti žygiuose, o rašydamas knygą stengiausi šiandieniniam žmogui parodyti, kuo gi esame unikalūs. Knygoje mūsų istoriją pasakoja herojai Vladas, Matas ir Ignas, kurie yra išties realios asmenybės, patys garsiausi šimtmečio šauliai, o faktus komentuojantys istorikas Rimvydas ir archeologas Aleksiejus yra Vilniaus universiteto mokslininkai bei geriausi riterių ekspertai Lietuvoje“, – teigia autorius.

Lektr. dr. N. Černiauskas priduria, jog knygos tekstą vaizdžiai atskleisti padėjo knygos iliustratorė Birutė Bikelytė, papildžiusi jį įvairiausiomis prasmėmis, kodais ir žinutėmis.

Knyga „Apie šaulius, riterius ir drakonus Lietuvoje“

„Esame išleidę ne vieną didelio skaitytojų dėmesio sulaukusią istorinę paveikslėlių knygą vaikams, tarp kurių – ir pasakojimai apie Lietuvos karius, tokias mūsų valstybei svarbias asmenybes kaip Vincas Kudirka, Jonas Basanavičius. Visomis jomis siekiame keisti stereotipą, kad istorija yra sausas, vadovėlinis mokslas. Tikiu, jog naujoji knyga apie šaulius, riterius ir drakonus ne vieno vaiko širdyje įžiebs norą domėtis, tyrinėti Lietuvai svarbius praeities įvykius, o ateityje – ir savanoriškai tarnauti mūsų šaliai“, – sako leidybos namų „Tikra knyga“ vadovas Jaunius Lingys.

Lietuvos Šaulių sąjunga savo veiklos šimtmetį minės š.m. birželio mėnesį. Šiuo metu ji vienija apie 11 tūkst. lietuvių, kurių tarpe – ir vienas garsiausių Lietuvos keliautojų Vytaras Radzevičius, lenktynininkas Benediktas Vanagas, garsūs šalies dvyniai mokslininkai Augustinas ir Kristijonas Vizbarai, žymi politologė Ainė Ramonaitė bei dėmesio centre visuomet atsiduriantis šaulys Edmundas Jakilaitis.

Knyga „Apie šaulius, riterius ir drakonus Lietuvoje“ pirmą kartą bus pristatyta savaitgalį sostinėje vyksiančioje jubiliejinėje 20-ojoje Vilniaus knygų mugėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)