Pasak ligoninės direktoriaus Rimanto Gagio, pirmą kartą G.S. čia buvo gydytas šių metų sausio mėnesį. Tačiau liga sparčiai progresavo, sustabdyti jos nepavyko.

Pasak Kalėjimų departamento, vilnietis G.S. buvo teistas keturis kartus.

Pernai gegužę Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas jį pripažino kaltu dėl vagysčių ir skyrė dvejų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Šiemet kovą, nuteistajam jau atliekant bausmę, 40 parų arešto ją pailgino Šalčininkų rajono apylinkės teismas, priėmęs apkaltinamąjį nuosprendį dėl suklastoto dokumento panaudojimo.

Laisvės atėmimo vietų ligoninė - specifinė bausmių vykdymo sistemos įstaiga. Šiuo metu čia gydoma apie 180 nuteistųjų bei suimtųjų.

ŽIV ir AIDS sergantys nuteistieji Lietuvos įkalinimo įstaigoje - ne naujiena.

2002 gegužę Alytaus griežtojo režimo pataisos darbų kolonijoje išaiškintas žmogaus imunodeficito viruso (ŽIV) proveržis. Specialistai nustatė, kad ŽIV, dažniausuiai - vartodami intraveninius narkotikus, užsikrėtė daugiau kaip 200 nuteistųjų.

Alytaus pataisos namuose yra atskiros patalpos, kuriose laikomi infekuoti ŽIV nuteistieji.

Gegužę Lietuvos AIDS centras skelbė, kad nuo 1988-ųjų Lietuvoje AIDS nusinešė 41 žmogaus gyvybę - 40 vyrų ir vienos moters.

Pagal galimą užsikrėtimo būdą dauguma mirusiųjų (19) ŽIV buvo užsikrėtę per homoseksualius ar heteroseksualius (12) santykius, gyvenę Vilniaus, Klaipėdos ir Kauno apskrityse.