Gavę iš Savivaldybės Miesto plėtros departamento Aplinkos apsaugos skyriaus užsakymą išvalyti apie du kilometrus pakrantės darbininkai net nenutuokė, kokiomis pragariškomis sąlygomis jiems teks dirbti.

„Būtų buvę tikslingiau užsakyme parašyti, kad reikės išvalyti ne upelį, o dvokiantį kanalizacijos griovį“, – teigė darbininkai. Siaura, apie dviejų metrų pločio upelio vaga buvo užversta padangomis, buitinės technikos liekanomis, šiukšlėmis.

Speciali šiukšlėms valyti pritaikyta technika prie apaugusio krūmais upelio privažiuoti negali, tad viską tenka dirbti rankomis.

„Sąvartyne primesta dvokiančių kačių ir šunų gaišenų. Net apsivėmėme ne kartą, tempdami juos lauk“, – pasakojo darbininkai. Pajudinus visą šią šiukšlių masę pakilo siaubinga smarvė, iš po žemių pradėjo lįsti žiurkės.

Matydami dirbančius darbininkus ne kartą priėjo ir juos pagyrė vietiniai gyventojai. Jie dievagojosi, kad ne jie, o kažkas kitas pila į upelio vagą įvairias atliekas ir šiukšles. „Savo akimis matėme, kai jie nešė ir pylė šiukšles į ką tik išvalyto upelio šlaitus“, – pyko P.Gineika.

Savivaldybė darbams skyrė 15 tūkstančių litų, tačiau jau dabar aiškėja, kad už tokias lėšas visų darbų padaryti neįmanoma, rašo „Laikinoji sostinė“.