Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) narkotikų kontrolės skyriaus pareigūnai, įtardami prekyba narkotinėmis medžiagomis, sulaikė du Panevėžio gyventojus.

Į policijos akiratį iki šiol nepakliuvę panevėžiečiai 23 metų A.P. ir 20 metų A.S. buvo sulaikyti, kai bandė parduoti 3 užspaudžiamus polietileninius paketėlius su kanapėmis ir 2 tokius pat maišelius su amfetaminu.

Tikslus iš nelegalios apyvartos išimtų narkotikų kiekis bus nustatytas atlikus jų ekspertizę. Dėl šio fakto iškelta baudžiamoji byla, įtariamąjį A.S. teismas leido suimti 10-iai parų.

Tai pat penktadienį Vilniuje, prie greito maisto restorano "McDonald’s", Seinų gatvėje, prie geležinkelio stoties, Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos (ONTT) pareigūnai sulaikė narkotikais prekiavusį Vilniaus gyventoją 24 metų E.R.

Vyriškis yra anksčiau du kartus teistas už vagystes, paskutinį kartą iš įkalinimo vietos paleistas 2001 metu lapkričio mėnesį, dabar niekur nedirba.

Per sulaikymą policijos pareigūnai paėmė 2 gramus heroino ir 4 gramus amfetamino.

Šio kiekio narkotikų užtektų pagaminti 80 dozių kvaišalų. Viena dozė heroino "gatvėje" dabar kainuoja apie 20 litų, amfetamino - 10 litų.

Pareigūnai primena, kad Lietuvos kriminalinės policijos biuro Narkotikų kontrolės valdyboje veikia nemokamas pasitikėjimo telefonas 8-800 2 08 08, kuriuo anonimiškai bet kuriuo paros metu galima pranešti apie asmenis, įvykius bei nusikaltimus, susijusius su nelegalia narkotikų apyvarta.