Birželio 14 d. VSAT Pagėgių rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai surengė pasalą prie vienos Tauragės rajono Balčių kaimo sodybos. Turėta informacijos, kad čia gali būti gabenamos ir laikinai saugomos kontrabandinės cigaretės.

Kaip ir tikėtasi, į sodybą įsuko vienatūris automobilis „Subaru Legacy“. Tai kontrabandininkų labiausiai pamėgta transporto priemonė.

Automobiliui sustojus kieme, netikėtai pasirodę pareigūnai sulaikė jį vairavusį vyrą. Nustatyta, kad tai 21 metų Tauragės rajono gyventojas.

Jo vairuotame automobilyje VSAT pareigūnai rado 16 dėžių cigarečių „Jing Ling“ su rusiškomis banderolėmis. Pasieniečiai taip pat patikrino kieme stovėjusį dar vieną automobilį –„Opel Vectra“ bagažinėje ir salone rastos 6 dėžės tokių pačių cigarečių.

Stambiausias radinys VSAT pareigūnų laukė sodybos kieme esančiame garaže. Čia pareigūnai aptiko stirtą pakuočių su kontrabandiniais rūkalais – 81 dėžę jau minėtų cigarečių „Jing Ling“.

Iš viso pasieniečiai rado ir paėmė 51 tūkstantį 300 cigarečių pakelių, paženklintų Rusijos pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Po apklausos į policijos areštinę pasieniečiai uždarė cigaretes į sodybą atgabenusį tauragiškį bei 48 metų sodybos šeimininkę.

Dėl kontrabandos VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai iš viso sulaikė 1 milijoną 337 tūkstančius pakelių kontrabandinių cigarečių. Daugiausiai šios rūšies kontrabandos – 940 tūkstančių pakelių rūkalų – sulaikė sieną su Rusija saugantys VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiai.