Šio vyriškio vairuojamas vilkikas antradienio rytą rėžėsi į Vilniaus teritorinės muitinės administracinį pastatą Savanorių prospekte ir pramušė sieną. Ją užmūryti prireikė dviejų šimtų plytų.

Be to, vilkikas apgadino 5 automobilius ir nulaužė medį. Vienas apgadintas automobilis priklauso muitinei, kitas - muitinės pareigūnui, likę trys - į muitinę atvykusiems interesantams. Du automobiliai sugadinti nepataisomai.

Vilkiką vairavusiam 33 metų J.Pukinui buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis - 3,44 promilės alkoholio.

Pagal Lietuvoje galiojančią tvarką, už transporto priemonės vairavimą esant neblaiviam ir avarijos sukėlimą, kelių policija vairuotoją gali nubausti pinigine bauda nuo 3 iki 4 tūkst. litų arba 24 mėnesiams atimti teisę vairuoti transporto priemonę.

Kaip BNS sakė Vilniaus kelių policijos komisaras Gintautas Vasylis, vairuotojui prisipažinus, kad negalės sumokėti baudos, buvo nutarta atimti iš jo vairuotojo pažymėjimą. J.Pukinas transporto priemonės Lietuvos teritorijoje negalės vairuoti 2 metus.

Antradienį incidento metu nė vienas iš maždaug dviejų šimtų pastate dirbančių muitinės pareigūnų nenukentėjo. Toje vietoje, kur trenkėsi vilkikas, darbo vietos nėra įrengtos.

Po incidento Vilniaus teritorinei muitinei teko nusipirkti 200 apdailinių plytų ir kitų statybinių medžiagų angai užmūryti.

Manoma, kad pirmadienį vairuotojas netoliese esančiame Vingės terminale iškrovė prekes, o naktį girtavo.