Pirmasis prieš teismą stojo 39 metų Sigitas Vadeikis. Per pirminę apklausą nieko nenorėjęs sakyti, teisme vyriškis prisipažino dalyvavęs sekmadienio konflikte ir dėl to gailisi. Atsižvelgdamas į jo parodymus, teismas leido jį suimti 10 parų.

Kiti keturi policininkus mušę geležiečiai į teismą buvo vedami po pietų iki pat darbo pabaigos. Visiems jiems prokuroras prašė skirti suėmimą dviem mėnesiams, tačiau teisme nė vienam iš jų tokio dydžio kardomoji priemonė nebuvo pritaikyta.

Kaip teigė teismo posėdyje dalyvavę geležiečių advokatai, jų ginamieji gailisi padarę nusikaltimą. Teisme jie nesugebėjo įtikinamai paaiškinti, kodėl užsipuolė policininkus, mušė juos ir spardė, sudraskė uniformą. Visi įtariamieji teigė, kad taip atsitiko dėl kvailumo. Praeityje už vagystes, plėšimus ir chuliganizmą teisti geležiečiai teisme elgėsi ramiai.

Nė vienas iš į teismą atvesdintųjų įtariamųjų oficialiai niekur nedirba.

Šeštasis - ieškomas

Ilgiausiam laikui - mėnesiui - buvo leista suimti aršiausią triukšmadarį ir mušeiką, šešis kartus teistą 34-erių metų Darių Leonavičių. Kartą teistam 29-erių metų Dariui Jasevičiui teismas skyrė kardomąją priemonę - suėmimą 10 parų. Keturis kartus teistam, tačiau muštynėse nedalyvavusiam, o tik žodžiais įžeidinėjusiam aplinkinius vyriausiajam grupelės dalyvui - 41-erių metų Petrui Barvainiui teismas skyrė suėmimą 7 paroms.

Tokiam pat laikotarpiui suimtas ir 38-erių metų Rimas Grigaitis. Šis vienintelis iš visos kompanijos yra vedęs, augina vaiką. Šeštasis sekmadienį Tiltagaliuose vykusių muštynių dalyvis Egidijus Tiknius slapstosi nuo policijos pareigūnų. Jo ieškoma.

Užsipuolė Seimo narį

PB jau rašė apie Tiltagalių kaimo 420 metų šventėje praėjusį sekmadienį grupelės neblaivių aplinkinių kaimų gyventojų cinišką susidorojimą su dviem policijos pareigūnais. Visas šis konfliktas įvyko po to, kai į šventę atvykusio Seimo nario Antano Matulo automobilį „Hyundai Elantra“ trenkėsi dideliu greičiu važiavęs mikroautobusas „VW Multivan“.

Iš autobusiuko iššokę neblaivūs ir agresyviai nusiteikę jauni vyriškiai pirmiausia pareikalavo, kad Seimo narys dingtų iš šios vietos. Jie nesijautė kalti gerokai aplamdę A.Matulo automobilio užpakalinę dalį, o tik svaidėsi kandžiomis replikomis ir įžeidžiamais žodžiais. Jų įkarščio neapramino ir tai, kad Seimo narys pasakė iškviesiąs policiją. Chuliganai, nors ir pažino Seimo narį, ką patys jam žodžiu patvirtino, tačiau užgaulioti nesiliovė.

Kol rajono Policijos komisariato budėtojai ieškojo pagalbos, konflikto gesinti atskubėjo šventėję budėję Karsakiškio nuovados vadovas Rolandas Masiulis ir tyrėjas Vitalis Saladūnas. Pirmiausia jie pasiteiravo automobilio vairuotojo dokumentų, bet ir ant policininkų pasipylė keiksmų kruša. Nuo žodžių buvo pereita prie veiksmų.

Po incidento abu policijos pareigūnai buvo išvežti greitosios pagalbos automobiliu. Tačiau ligoninės Priėmimo skyriuje jiems suteikus pagalbą, išleisti gydytis ambulatoriškai.