Net ir žinodami, kad tikrai bus tikrinami, nuteistųjų bičiuliai ir artimieji rizikuoja stengdamiesi perduoti draudžiamus daiktus.

Pataisos namų administracija nuteistajam Vaciui J. suteikė trumpalaikį (iki keturių valandų) pasimatymą. Birželio 10-osios rytą susitikti su juo atvyko vilnietis 29 metų Aleksandras G. Draugu prisistatęs vyriškis buvo įspėtas dėl jam gresiančios atsakomybės už nuteistiesiems turėti draudžiamų daiktų perdavimą.

Po pasimatymo atliekant nuteistojo asmens apžiūrą jo treningo kišenėje buvo aptiktas rankinis laikrodis. Pastebėjęs, kad jo rodyklės nejuda, o ant rankos laikrodžio Vacys J. neturi, pareigūnas nutarė radinį patikrinti atidžiau.

Atidarius laikrodžio dangtelį viduje vietoj mechanizmo aptikti du mažyčiai polietileno paketėliai. Pareigūnai įtaria, kad juose esantys baltus spalvos milteliai – psichotropinė medžiaga amfetaminas. Laikrodyje buvo paslėpta apie du gramus šių kvaišalų.

Įtarus, kad šį laikrodį nuteistajam perdavė Aleksandras G., pareigūnai jį dviem paroms sulaikė. Vilnietis atsidūrė Alytaus miesto ir rajono policijos komisariato areštinėje.

Rastoji medžiaga perduota ekspertams, dėl neteisėto kvaišalų platinimo pataisos namų Vidaus tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Tris kartus teistas Naujosios Akmenės gyventojas 25 metų Vacys J. už grotų pateko dėl nužudymo. Šiaulių rajono apygardos teismas jam skyrė dešimties metų laisvės atėmimo bausmę. Pataisos namų vartai Vaciui J. turėtų atsiverti 2011-ųjų vasarį.

Alytaus pataisos namuose bausmę atlieka vyrai, anksčiau jau atlikę laisvės atėmimo bausmę, bei pavojingi recidyvistai. Šiuo metu čia yra daugiau kaip 1200 tokių asmenų.