„Tokio nesiskaitymo su policijos pareigūnais, tokių žodžių, kokiais buvome išplūsti, man dar neteko girdėti. Aplinkinių kaimų žmones terorizuojančią Gelažių gaują pavyko sutramdyti tik iškvietus kelis pastiprinimo ekipažus“, - DELFI pasakojo nuo rinkėjų nukentėjęs A.Matulas.

Užpuolikai pareigūnus daužė į Tiltagalių šventę atvykusių Panevėžio rajono vadovų, kitų svečių ir vietinių akivaizdoje. Incidentas nufilmuotas buitine kamera ir perduotas įvykį tiriantiems Panevėžio rajono policijos komisariato pareigūnams.

Penki įtariami vyrai uždaryti į areštinę, 1974 metų gimimo "VW Multivan“ vairuotojas ieškomas. Nukentėję viešosios policijos pareigūnai dėl veido sumušimų gydomi ambulatoriškai.

Panevėžio rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Stasys Petraitis BNS sakė, kad incidento metu Seimo narys nenukentėjo.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir pasipriešinimo policijai pradėtas ikiteisminis tyrimas. Antradienį pareigūnai ketina kreiptis į teismą, prašydami leisti ilgesniam laikui suimti sulaikytuosius.

Incidento metu visi jie buvo neblaivūs.

"Visi jie policijai žinomi. Yra ir teistų. Ką darysi, toks jau mūsų darbas, visko pasitaiko", - kalbėjo apie incidentą S.Petraitis.

Keliolika tiltagaliečių jau buvo kreipęsi į pareigūnus, kad sutramdytų šią agresyvią gaują, nes ji terorizuoja vaikus, vagia.

"Akivaizdu, kad žmonės negali laiku sulaukti pagalbos. Tai ženklas ir generaliniam komisarui, ir mums, kad toliau policija negali merdėti. Turi būti rezerve rimtos pajėgos. Juk jie (chuliganai - BNS) darė, ką norėjo. Visuomenė įbauginta, manęs prašė žmonės - padėkit juos sutramdyti, nes niekas nereaguoja", - sakė parlamentaras.

"Sudaužytas galinis bamperis, lempa, matyt, deformuota važiuoklė, nes važiuojant dreba automobilis. Bet ne tai svarbiausia. Tai, kas ten vyko, neturiu net žodžių. Prie visų žmonių - ir merui dalyvaujant, ir kas tik pasakė žodį jiems nurimti, buvo išplūsti. Toks cinizmas prieš pareigūnus", - BNS sakė A.Matulas.

49 metų Seimo narys teigė iki tol nebuvo matęs tokių agresyvių žmonių.