Mergaitę lankantis Lietuvių katalikų misijos Airijoje kapelionas Egidijus Arnašius matė savo akimis, kad Livetos, jos motinos laikysena kelia airių nuostabą ir pasididžiavimą. Vienuolikmetė kasdien kenčia dideles dvasios ir kūno kančias, bet nepasiduoda.

Mergaitė nudegė 55 proc. kūno. Po daugybės operacijų ligonė jau pradėjo valdyti rankas. Liveta guli gipso įtvare, nes smarkiai nudegė pilvas. Gydytojai tikisi, kad mergaitės širdis išlaikys nesibaigiančias operacijas, ir net nespėlioja, kiek dar jų prireiks.

Šeima buvo priversta emigruoti iš Lietuvos, nes nebeišgalėjo mokėti paskolos už statomą namą. Abu sutuoktiniai dirbo kepykloje ir jų atlyginimų užteko tik sumokėti bankui, iš likusių pinigų neišgyveno.

Praėjusių metų gruodžio 14 d. Liveta turėjo eiti į mokyklą, tačiau motina neleido. Tądien motina puošė namus Kalėdoms. Ji užkūrė židinį ir nuėjo į virtuvę ruošti maisto. Sugrįžusi į kambarį išgirdo klykiant: „Mama!“

Atgavusi sąmonę duktė papasakojo, kad nepaisė motinos draudimo imti į rankas butelio su skysčiu židinio malkoms uždegti. Išvydusi ant atkimšto butelio liepsnelę, ji ją papūtė ir akimirksniu visa paskendo liepsnose. Matyt, degaus skysčio garai susijungė su židinio liepsna, rašo „Lietuvos rytas“.