Tai jau antra baisios tragedijos auka. Iš karto žuvo vienas moksleivis, dar keturi buvo sužaloti, kai trečiadienio vakarą, ant apleistame pastate dirbusių vaikinukų užgriuvo namo konstrukcijos.

Lengviausiai sužeistas jaunuolis pasakojo, kad nepilnamečius, bandančius užsidirbti, samdydavo iš matymo pažįstamas vyriškis, vadinamas Sanios vardu.

Jis vaikinus nuveždavo į apleistus pastatus, kur jaunuoliai laupė plytas ir jas tiekė Saniai. Vyras paaugliams mokėdavo po 7 centus už išluptą ir nuvalytą plytą. Tą patį patvirtino ir vaikinų motinos.

Po pastato griūties ir tragiškų įvykių Šiaulių rajono savivaldybė sudarė komisiją, kuri tiria incidentą. Versijos, kad Sania vaikinus samdė nelegaliai, komisija kol kas nepaneigė.

Šiuo metu tik vienas vaikinas, ištrauktas iš griuvėsių, išleistas gydytis namo. Sutvarstyta ranka gyja, tačiau paauglys artimiesiems skundėsi, kad dėl patirtų išgyvenimų ir draugų žūties jaučia gilią depresiją.

Du jaunuoliai dar gydomi ligoninėse - nors už jų gyvybes tebekovoja Kauno ir Šiaulių medikai, yra vilčių, kad tragedijos aukų nepadaugės.

Šiaulių rajono vadovas Daugėlių nelaimę pavadino dešimtmečio tragedija - kad viena nelaimė nusineštų kelias paauglių gyvybes, sveikatą, rajone pastaruosius metus nėra buvę.

Visi vaikinukai ketino per vasarą bent kiek užsidirbti, kad galėtų pasidžiaugti pirkiniais ar pramogomis. Nukentėjusiųjų šeimos minėjo, kad jas aplankęs Sanios brolis pareiškė užuojautą ir siūlė pagalbą.

Apie brolio verslo reikalus vyriškis, prisistatęs Andrėjumi, tikino nieko nežinąs, o nukentėjusius lankantis, nes broliui nuo patirtų išgyvenimų sutriko sveikata.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją