Operacijos metu jungtinėms Šiaulių ir Pagėgių rinktinių operatyvininkų bei Specialiosios paskirties būrio pasieniečių pajėgomis sulaikyti trys vyrai, įtariami organizavę šio krovinio gabenimą.

BNS žiniomis, tarp sulaikytųjų - Pasaulio kiokušin karatė vicečempionas, Europos čempionato nugalėtojas bei prizininkas, 27-erių Donatas Imbras. Sportininkas yra profesionalios tarnybos karys, tarnaujantis viename dalinių Kaune.

Gegužės pabaigoje sportininkas turėjo vykti į Europos kiokušin karatė čempionatą Vengrijoje, tačiau dėl seniau patirtos rankos traumos dalyvauti atsisakė.

Akmenės klubo "Energija", kurio narys yra D.Imbras, prezidentas Vladimiras Silvaško BNS sakė esąs šokiruotas, kad sportininkui buvo mesti įtarimai kontrabandos gabenimu.

Šeštadienį operatyvininkai stebėjo Raseinių rajone keliu Eržvilkas - Raseiniai vykstantį mikroautobusą "Volkswagen Transporter".

Jie turėjo informacijos, kad šiuo automobiliu gali būti gabenamas nelegalus krovinys.

Rajoniniu keliu ramiai važiavęs automobilis, pravažiavęs posūkį, vedusį automagistralės Klaipėda - Vilnius link, stabtelėjo šalikelėje. Tuomet kelią jam užtvėrė VSAT operatyvininkai.

Pasak VSAT, mikroautobusą vairavęs 18-metis sulaikomas nesipriešino ir pateikė tvarkingus vairuotojo bei automobilio registracijos dokumentus.

Paaiškėjo, kad mikroautobuso salonas grūste prigrūstas pakuočių su cigaretėmis. Iš viso pasieniečiai rado 61 dėžę Rusijoje pagamintų cigarečių "Saint George Lights". Visi 30 tūkst. pakelių buvo paženklinti Rusijos akcizo mokesčio ženklais.

Turėdami informacijos, kad mikroautobusą dar lydėjo lengvoji mašina, operatyvininkai už maždaug 10 kilometrų, automagistralėje Klaipėda - Vilnius, sulaikė "Volkswagen Golf" automobilį. Juo vyko du 35 vyras bei minėtasis D.Imbras, kurie sulaikomi, kaip ir mikroautobuso vairuotojas, nesipriešino.

Manoma, kad "Volkswagen Golf" saugojo kontrabandines cigaretes gabenusį "Volkswagen Transporter" ir atliko žvalgo funkcijas.

Mikroautobusas ir kontrabandinių cigarečių krovinys saugomi VSAT Šiaulių rinktinėje. Šio padalinio pareigūnai dėl kontrabandos pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Sulaikytieji uždaryti į policijos areštines.