Bylos nagrinėjimą teisėjui teko atidėti šeštą kartą.

„Kad teisiamasis yra neblaivus, supratau vos jam pradėjus kalbėti. Iš pradžių S.Venckus neigė esąs girtas. Bet kai buvo pažadėta iškviesti policiją, jis prisipažino išgėręs butelį alaus“, – pasakojo teisėjas.

Teismo paskelbtos pertraukos metu atvykę policijos pareigūnai Veiviržėnų gyventojui nustatė sunkų girtumo laipsnį – 2,8 promilės alkoholio. Alkoholio tikrintuvo rodmenų vyras nebandė užginčyti ir pasakė, kad iš vakaro buvo stipriai gėręs, rašo „Lietuvos rytas“.

Teisėjui nutarus pakeisti kardomąją priemonę girtas teisiamasis buvo suimtas teismo salėje. S.Venckus yra teisiamas už padarytą sunkų kūno sužalojimą.

Šiemet sausio mėnesį S.Venckus per išgertuves kilus konfliktui pagriebė ledo kirtiklį ir juo sugėrovui sužalojo galvą. Už šį nusikaltimą S.Venckui gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų.

Teisėjas V.Vainius „Lietuvos rytui“ pasakojo, kad į bylų nagrinėjimus neretai neblaivūs ateina liudytojai. Šiemet nagrinėjant vieną bylą posėdyje pasirodžiusi girta moteris teisėjui paaiškino, kad teisme liudija pirmą kartą, todėl dėl drąsos išgėrusi butelį degtinės.