Prokurorai šią bylą tyrė nuo sausio 13 dienos, kai prie sostinės Lukiškių gatvėje esančios Laisvės atėmimo vietų ligoninės, iš kurios buvo paleidžiamas komunistas Mykolas Burokevičius, įvyko incidentas. Tiriant bylą liudininkais buvo apklausti keli žurnalistai, kurie prie įkalinimo įstaigos durų tądien laukė į laisvę paleidžiamo perversmininko. Prokurorai klausimų turėjo ir fotografams bei televizijų operatoriams.

Byla gegužės 16 dieną buvo perduota Vilniaus 2-ajam apylinkės teismui.

DELFI primena, kad „Dviračio šou“ personažai (A.Ramanauskas ir Rimas Šapauskas) sausio 13 dieną prie Laisvės atėmimo vietų ligoninės rengė reportažą apie M.Burokevičiaus išėjimą iš kalėjimo. Tačiau dar prieš sutinkant perversmininką, jiedu buvo užpulti V.Ivanovo.

Po incidento A.Ramanauskas pasijuto nukentėjęs ir kreipėsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą, prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą. Jį Vilniaus apygardos prokuroras Ramutis Jancevičius pavedė atlikti Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros pareigūnams.

Jų keliskart apklaustas V.Ivanovas savo kaltę neigė.

Kaip buvo skelbta anksčiau, pamatę prie Laisvės atėmimo vietų ligoninės artėjantį V.Ivanovą, „Dviračio šou“ personažai bandė jį pakalbinti, tačiau V.Ivanovas smogė A.Ramanauskui.

„Ivanovas bandė užgniaužti laisvą žodį ir su jais susidoroti“, - situaciją komentavo vienas „Dviračio šou“ kūrėjų Haroldas Mackevičius. Jam atrodo keista, kad 15-aisias nepriklausomybės metais jedinstvininkai muša žurnalistus, bet jis teigė pasitikįs teisėsaugos organais.

„Tik spėjau ištarti „Laba diena, pone Ivanovai“, o jis puolė nesakydamas nė žodžio. Šis žmogus turės atsakyti už savo veiksmus teisme. Jis ne kartą yra teistas, todėl šitas incidentas jam turėtų būti gera pamoka“, - sakė A.Ramanauskas.

Anksčiau jis vos nenukentėjo A.Sniečkaus minėjime, kuris vyko Mokslų akademijoje. „Tada mus su kolega bandė captelti Mindaugas Stakvilevičius, kuris labai pasipiktino mūsų pasirodymu“, - prisiminė A.Ramanauskas.