Nelaimėlis prisistatė Edvinu ir paprašė paskambinti jo žmonai duotu mobiliojo telefono numeriu. Teigiama, kad ši, išgirdusi, kas atsitiko, pasiūlė nedelsiant skambinti greitosios medikams.

Netrukus į šią Vilijampolės gatvelę sugužėjo specialiųjų tarnybų automobiliai. Atvykęs pirmasis greitosios pagalbos ekipažas išsikvietė pagalbon reanimobilį.

Pirmoji nukentėjusiojo versija, tą vakarą papasakota pareigūnams, - jis buvo įsitemptas Jonavos gatvėje į automobilį, nusivežtas į Kleboniškio mišką, ten muštas, o vėliau atgabentas į Vilijampolę ir išmestas minėtoje jos gatvelėje likimo valiai.

Edvinas G. (pasirodo tai gerai Kauno policijai žinomas jau teistas, pirminiais duomenimis, - už plėšimus, asmuo, teigiama, kad figūruoja jis ir šiuo metu tiriamose bylose) nuvežtas į Kauno medicinos universiteto klinikas, kuriose operuotas.

Medikų teigimu, jų dvidešimt ketverių metų pacientui sutrupinti abu blauzdikauliai (konstatuoti atviri jų lūžiai), traumuota galva bei krūtinė. Vakar jis tebebuvo reanimacijos specialistų globoje, tačiau sąmoningas.

Teigiama, kad pakartotinai apklaustas sužalotasis jau linkęs keisti parodymus. Žodžiu, ir šio nusikalstamo pasaulio atstovo taktika tradicinė tokiais atvejais: jis nelabai nori bendrauti su teisėsauga.

Pagrindinė pareigūnų versija - vyriškis tapo bendrų jam surengtos egzekucijos auka. Manoma, kad pastarieji tiesiog atkartojo dažną šiandieninių trilerių epizodą, kai suvedinėjant sąskaitas laužomos žmogaus kojos.

Kita versija - jis galėjo būti iš kur nors numestas.

Mažiau tikėtina - kad sužalotas automobilio.

Pareigūnai prašo visuomenės pagalbos. Mačiusius ar žinančius, kaip šis Kuršių gatvės gyventojas atsidūrė minėtoje Vilijampolės dalyje (gal kam nors pavyko įsidėmėti ir su šiuo įvykiu susijusio automobilio modelį, spalvą ar net valstybinius numerius), prašoma paskambinti šiais ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo atliekančio Santakos policijos komisariato telefonais: 30 38 00 (budėtojų dalis), 30 38 14 (tyrėja).