Įtarimą sukėlusį 24 metų Eividą G. prižiūrėtojai sustabdė prie įėjimo į pasimatymų patalpas, kuriose įrengti taksofonai. Apieškoję nuteistąjį, pareigūnai už kelnių juosmens rado užkištą paketą.

Jį išardžius, aptikti 3 mobiliojo ryšio telefonai su SIM kortelėmis bei vieno telefono korpusas, kuriame apie 100 džiovintų kanapių, paketėlis hašišo ir 28 melsvos tabletės. Manoma, kad tai - psichotropiniai kvaišalai "ekstazis".

Keturis kartus teistas biržietis Eividas G. už grotų atsidūrė dėl išžaginimo, seksualinio prievartavimo, vagysčių ir plėšimo. Teismo jam skirta trejų su puse metų laisvės atėmimo bausmė turėjo baigtis šių metų birželio 19 dieną.

Tačiau šią datą turėtų atitolinti Kaišiadorių rajono apylinkės teismas - dėl kvaišalų platinimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kas nuteistajam perdavė draudžiamus daiktus, pareigūnai kol kas neišsiaiškino. Manoma, kad paketas buvo permestas per pataisos namų tvorą.

Pravieniškių antruosiuose pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje šiuo metu bausmę atlieka daugiau kaip 1200 pirmą kartą laisvės atėmimu už sunkius nusikaltimus baustų vyrų. Čia atskirai kalinami 9 iš Lukiškių kalėjimo perkelti asmenys, kuriems skirtas laisvės atėmimas iki gyvos galvos, taip pat per 30 už neatsargius bei nesunkius tyčinius nusikaltimus nuteistų asmenų, kuriems teismas nustatė bausmę atlikti atvirose kolonijose.