Keltas atplaukė iš Vokietijos Mukrano uosto.

Pasieniečių teigimu, italai per Lietuvą bandė pasiekti Baltarusiją. Iš Italijos jie važiavo per Austriją, Vokietiją ir keltu pasiekė Lietuvą.

Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai turėjo informacijos iš Vokietijos pasieniečių, kad šie piliečiai gali gabenti automobilius į Baltarusiją. Vokietijos pareigūnų prašymu, italai su automobiliais buvo sulaikyti Kuršių pasienio kontrolės poste ir išsiųsti atgalį į Vokietiją.

Lietuvos ir Vokietijos pareigūnai jau žinojo italų grupuotės veikimo modelį. Italijoje veikianti kelių asmenų grupuotė užsiimdavo automobilių, pirktų išperkamosios nuomos būdu, išgabenimu į Rytų šalis.

Išperkamosios nuomos kompanijos, pardavusios automobilius, kontraktuose nurodydavo, kad jie negali išvykti iš Italijos.

Automobiliai buvo išvežami su jų savininkų žinia, vairuotojams išdavus įgaliojimus. Vakarų Europos šalių sienas jie kirsdavo nestabdomi. Pasiekus Rusiją arba Baltarusiją ir automobilius pardavus, savininkas Italijoje skelbdavo automobilio paiešką. Automobiliui neatsiradus, jis gaudavo draudimo išmoką.

Vokietijos pareigūnai sulaikė Italijos piliečius. Automobiliai bus grąžinti jų savininkams.

Tai ne pirmi Pakrančių apsaugos rinktinės sulaikyti automobiliai, gabenti pagal tokį modelį. Nuo 2001 metų tokiu būdu per Lietuvą buvo gabenti šeši nauji automobiliai su itališkais numeriais.