Ligoninės medikai įtarė galvos smegenų sumušimą bei kaukolės kaulų lūžius, todėl nuteistąjį skubiai nugabeno į Vilniaus greitosios pagalbos universitetinę ligoninę. Čia nukentėjusiajam atlikus galvos smegenų kompiuterinę tomografiją, ankstesnė diagnozė visiškai patvirtino.

Tačiau šios ligoninės specialistai nutarė, kad A.Andužio operuoti nėra reikalo ir tą pačią dieną išsiuntė jį atgal.

Pasak Kalėjimų departamento atstovo spaudai, pagal turimą licenciją, Laisvės atėmimo vietų ligoninė neurochirurginės pagalbos neteikia.

Trečiadienį A.Andužio būklė labai pablogėjo: sutriko reakcija į skausmą, prasidėjo traukuliai, išsivystė koma. Apie 23 valandą nuteistasis dar kartą buvo nuvežtas į greitosios pagalbos ligoninę. Čia pakartojus kompiuterinę tomografiją nuteistasis apie 1 val. nakties buvo vėl grąžintas į Laisvės atėmimo vietų ligoninę.

Ketvirtadienio rytą šios ligoninės medikai diagnozavo nuteistojo mirtį.

Jurbarkietis A.Andužis buvo teistas septynis kartus.

2004-ųjų gruodį Kauno apygardos teismas dėl nužudymo jam skyrė 10 metų laisvės atėmimo bausmę. Vėliau, subendrinus ir dalinai prijungus bausmes dėl plėšimo bei vagystės, šis terminas pailgėjo dar vieneriais metais. Į laisvę vyriškis turėjo išeiti 2015-ųjų sausį.

Pirminiais duomenimis, gegužės 1-ąją Vilniaus 2-ųjų pataisos namų Sveikatos priežiūros tarnybos patalpose, prie langelio, per kurį išduodami vaistai, tarp A.Andužio ir kito nuteistojo kilo konfliktas. Nuteistasis 29 metų Lando B. trenkė A.Andužiui, šis pargriuvo ir prarado sąmonę.

Pataisos įstaigos Vidaus tyrimų tarnyba atliko tyrimą. Tris kartus teistam ir dabar už plėšimą penkeriems metams laisvę praradusiam Lando B. buvo paskirta bausmė - jis penkiolikai parų buvo uždarytas į baudos izoliatorių.

Iš medikų sužinoję A.Andužio diagnozę, pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo. Nuteistajam mirus, įtarimai sugriežtės - jie turėtų būti perkvalifikuoti į nužudymą.