Marijampoliečio G.B. individualiai įmonei priklausantis autovežis "Scania" vakar apie 7 valandą 30 minučių iš Marijampolės išvyko Vilniaus link. Sunkvežimį vairavo vienas vairuotojas. Paskui jį lydėdamas brangų krovinį automobiliu "Nissan Patrol" vyko kitas marijampolietis.

Ties Igliaukos kaimu - bemaž 20 kilometrų už Marijampolės - "Scania" vairuotojas pastebėjo "Audi 80" su skiriamaisiais policijos ženklais. Šalia jo stovėjo du uniformuoti pareigūnai.

Sunkvežimio vairuotojas bei iš paskos važiavęs asmuo klastos neįtarė, todėl pakluso pareigūnams ir sustojo. Apsimetėliai paprašė dokumentų, o po to vyriškius pasikvietė į "Audi 80". Šio automobilio gale sėdėjo civiliškai apsirengęs vyriškis.

Pareigūnais apsimetusių plėšikų mašinoje abu marijampoliečiai buvo sumušti. Nusikaltėliai jiems ant galvų užsmaukė striukes ir nuvažiavo. Aukos negalėjo pasakyti, kokia kryptimi judėjo nusikaltėlių automobilis.

Užpuolikai marijampoliečius išlaipino kažkokioje sodyboje ir antrankiais prirakino prie tvoros. Manoma, jog be pėdsakų dingusį vilkiką su brangiu kroviniu nuvairavo trečiasis plėšikų bendrininkas.

Vyriškiai išsilaisvino tik apie 14 valandą. Jie nuskubėjo į artimiausią degalinę, iš kurios paskambino įmonės savininkui G.B. "Bėda", - tesuspėjo pasakyti vairuotojai jau nerimavusiam darbdaviui, nes baigėsi kortelėje buvęs kreditas. Marijampolės policijos komisariato budėtojai pranešimą apie įžūlų plėšimą gavo dar po dviejų valandų.

Šiemet tai jau ne pirmas išpuolis prieš autovežius. Sausį Raseinių rajone buvo pagrobti du Klaipėdos bendrovei "Kniupsius" priklausantys vilkikai, gabenę 16 naujų lengvųjų automobilių "Volkswagen Golf". Kelias mašinas po kiek laiko pavyko sulaikyti pasienio bei policijos pareigūnams.

1999 metais ties Ąžuolų Būdos kaimu (Marijampolės savivaldybė) plėšikai buvo pagrobę autovežį "Iveco" su penkiais visureigiais "Land Rover". 134 tūkstančiais JAV dolerių įvertinti 1998 metų automobiliai bei vilkikas po įspūdingų gaudynių įklimpo Prienų rajono laukuose.