Tačiau J.Bielskis policininkus apsuko apie pirštą ir paspruko iš savo namų Kaune. Paskelbta jo tarptautinė paieška.

„J.Bielskis suimtas, vėliau kardomoji priemonė buvo sušvelninta, paskirta apsauga. Deja, kur jis yra dabar ir ką veikia, komentuoti negaliu, nes jis yra valstybės saugomas liudininkas“, – L.T. teigė Generalinės prokuratūros prokuroras Aleksandras Kazakovas. J.Bielskis, pravarde Senelis, pastaruoju metu gyveno Kauno Žaliakalnio rajone esančiame prabangiame name, jį nuolatos saugojo du ginkluoti policijos pareigūnai.

L.T. šaltinių duomenimis, egzistuoja dvi J.Bielskio dingimo versijos.

Manoma, kad jis nusprendė sprukti iš Lietuvos ir pradėti naują gyvenimą užsienyje. Neatmetama ir tikimybė, jog J.Bielskio jau nebėra gyvo.

Kaip nepalankų liudininką jį iš namų galėjo išsivilioti ir nužudyti.

"Dabar yra paskelbta jo paieška", - taip situaciją antradienį "Lietuvos rytui" lakoniškai komentavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka.

Kelis mėnesius praleidęs kalėjime J.Bielskis, šalies kriminalinio pasaulio vadeivų nuostabai, praėjusių metų vasarą sutiko bendradarbiauti su teisėsauga. Jam buvo paskirta kardomoji priemonė - namų areštas. Įtariamasis niekur negalėjo išeiti be pareigūnų leidimo.

"Negaliu pasakoti, kaip J.Bielskis buvo saugomas, kadangi ši informacija yra valstybės paslaptis. Tačiau dėl policijos pareigūnų, turėjusių saugoti įtariamąjį, veiksmų atliekamas tarnybinis patikrinimas", - kalbėjo prokuroras A.Kliunka.

Pareigūnas teigė negalįs kalbėti, ar J.Bielskis dingo iš savo namų Kaune, ar iš policininkų saugomo slapto buto, kur dažniausiai gyvena su teisėsauga sutikę bendradarbiauti nusikaltėliai.

Neaišku ir tai, ar su įtariamuoju dingojo šeimos nariai, kuriems valstybė irgi privalo garantuoti apsaugą.

Prieš kelis mėnesius J.Bielskis davė parodymus Vilniaus apygardos teisme. Jis teisiamas kartu su Jaunųjų verslininkų sąjungos prezidentu Gintaru Skobu, dar vienu Kauno kriminalinio pasaulio autoritetu ir savo geru draugu Ariku Pastuškovu bei dar keliais vyrais.

"Aš sėdėjau kalėjime ir nusprendžiau viską papasakoti", - tuomet teisme pareiškėjau daug metų nusikalstamam pasauliui vadovavęs J.Bielskis.

Šio teisiamojo žodis būdavo įstatymas kriminalinių šeimų vadeivoms, jam būdavo patikimos gaujų paslaptys, taip pat - bendra pinigų kasa.

"Spaudoje rašyta, kad išdaviau savo draugą A.Pastuškovą, bet iš tiesų pirmą sykį jis mane išdavė. Prieš keliolika metų jis yra davęs parodymus ir dėl jų atsidūriau kalėjime, o jis liko laisvėje. Mes su juo buvome tik draugai, dalyvaudavome gimtadieniuose. Kai ką nors nušaudavo - kartu nu-pirkdavome vainiką", - senus laikus prisiminė J.Bielskis.

Prieš kelis mėnesius kaltinamasis teisme pasakojo ir apie vadinamąją Kauno nusikalstamų šeimų tarybą, kuri posėdžiaudavo Lampėdžiuose: "Ten susirinkdavo iki 100 žmonių. Ir ne tik gaujų lyderiai, bet ir eiliniai, vienas kitą bandydavo perrėkti. Aš ten irgi būdavau, čia rinkdavo pinigus, gautus iš nusikalstamos veiklos".

Papasakojęs daugybę nusikaltėlių paslapčių ir prisipažinęs dėl įvairiausių nusikaltimų, J.Bielskis neigė tik tai, jog yra prisidėjęs prie Ramūno Kuzmino, pravarde "Ramaškė", nužudymo 2000 metais. Šią bylą iki šiol dar tiria Generalinė prokuratūra.

"Buvo apvogtas "Ramaškės" butas, vagys buvo nuteisti ir pakliuvo į koloniją. Ten R.Kuzminas pasirūpino, kad jie kentėtų. Išėję į laisvę tie žmonės toliau bijojo keršto ir patys nusprendė suorganizuoti "Ramaškės" nužudymą", - savo versiją prieš kelis mėnesius teisme dėstė J.Bielskis.

J.Bielskis pats nepriklausė jokiai Kauno šeimai, tačiau jį gerbė ir jo klausė visi miesto nusikaltėlių autoritetai. Jis sugebėdavo taikiai išspręsti ginčus tarp gaujų ir išvengti kraujo liejimo.