Pasitelkę į pagalbą Vilniaus TM Pažeidimų prevencijos skyriaus kinologus, muitinės kriminalistai penktadienį, apie 22 val. vakaro Kalvarijos pasienio kontrolės punkte patikrino iš Lietuvos išvažiuojantį mikroautobusą, kuriuo į Didžiąją Britaniją vyko keleiviai bei buvo gabenami siuntiniai.

Viename iš siuntinių, kuriame buvo maisto produktai – dešra, lašiniai, silkė, tarnybinis šuo užuodė narkotikus. Paaiškėjo, jog nedidelis kiekis amfetamino buvo paslėptas majonezo indelyje. Pareigūnai įtaria, kad šis amfetaminas į Britaniją gabentas kaip bandomoji siunta.

Mikroautobuso vairuotojas po apklausos buvo paleistas, o muitinės kriminalistai tą pačią dieną Vilniuje sulaikė siuntinį vairuotojui įdavusį vilnietį A. D. Vilniaus II-ojo apylinkės teismo sprendimu vilnietis buvo suimtas 1 mėnesiui.

MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tai ne pirmas kartas, kai muitinės kriminalistai užkerta kelią narkotikams iš Lietuvos į kitas Europos Sąjungos valstybes. Manoma, kad Lietuvos nusikalstamos grupuotės šitokiu būdu bando sumažinti riziką ir padidinti pelną, perkeldamos narkotikų gaminimo vietas iš užsienio į Lietuvą.

Iš viso pernai MKT pareigūnai sulaikė 1, 4 kg amfetamino ir 0, 7 kg metamfetamino, sakoma MKT pranešime.