Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai pakartotinai patikrino į Lietuvą vykusį vilkiką "Volvo F 12".

Automobilis buvo patikrintas muitinės ir pasienio pareigūnų tarptautiniame Raigardo punkte.

Krovininį refrižeratorių vairavęs 48 metų Lenkijos pilietis iš Baltarusijos per Lietuvą į Lenkiją vyko be krovinio.

Sustabdę automobilį pasieniečiai pirmiausiai atkreipė dėmesį į vilkiko kabinoje padėtą litrinį "Finlandia" degtinės butelį ir bloką "L&M" cigarečių. Būtent tiek alkoholio ir cigarečių leidžiama teisėtai įvežti.

Specialiojo būrio pareigūnai nusprendė detaliau apžiūrėti vairuotojo kabiną. Pasieniečių įtarimai pasitvirtino - po kilimėliu kojoms, keliose daiktų dėžėse bei vairuotojo miegamojoje vietoje, įrengtoje kabinos gale, VSAT pareigūnai rado paslėptus 4 litro talpos butelius degtinės su etiketėmis "Bolschoj" bei penkis blokus cigarečių "L&M".

Pamatęs, kad pareigūnas iš slėptuvių traukia neteisėtai gabentas prekes, vairuotojas, matant dar keliems uniformuotiems pasieniečiams, į savo pasą įdėjo 100 JAV dolerių kupiūrą ir padavė kabiną tikrinusiam VSAT pareigūnui. Užsienietis buvo sulaikytas.

Dėl papirkimo VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, o įtariamasis po apklausos buvo uždarytas į areštinę.

Atlikę būtiniausius procesinius veiksmus, VSAT pareigūnai lenką ketina atvesdinti į Druskininkų apylinkės teismą.

Užsieniečiui taip pat bus skirta administracinė bauda už tai, kad į Lietuvą gabeno daugiau akcizu apmokestinamų prekių nei leidžiama.

Šiemet tai jau trečias atvejis, kai vilkikų vairuotojai iš Lenkijos, gabendami nedidelius, tačiau neleistinus kiekius cigarečių bei svaigalų, bandė papirkti VSAT pareigūnus.

Visais atvejais kyšius nesėkmingai bandyta įsiūlyti Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečiams.