Pirminiais duomenimis, pastarąją savaitę Lietuvos keliuose įvyko 94 avarijos, kuriose 14 žmonių, tarp jų 1 nepilnametė, žuvo, dar 161 buvo sužeistas, penktadienį pranešė Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnyba.

Žuvo 7 keleiviai, 6 vairuotojai, 1 pėsčiasis. Jų amžiaus vidurkis - 35 metai.

Neblaivūs vairuotojai padarė 12 eismo įvykių. Jų metu 2 žmonės žuvo, 22 sužeisti.

Pareigūnai sako, kad pagrindinės šių skaudžių eismo įvykių priežastys yra transporto priemonių leistino važiavimo greičio nepaisymas, dėl to nesuvaldytos transporto priemonės nulėkė nuo kelio ar, įvažiavusios į priešpriešinio eismo juostą, susidūrė su kitais automobiliais.

Be to, vairuotojai nepasirinko saugaus atstumo iki priekyje važiuojančių transporto priemonių, bei nevykdė Pirmumo ženklų "Pagrindinis kelias" ir "Sankryža su pagrindiniu keliu" reikalavimų.

Balandžio 14-osios popietę Raseinių rajono Užkalnių kaimo teritorijoje, kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda, lyjant saugaus greičio nepasirinko nuosavą automobilį BMW 525 vairavęs 24 metų Radviliškio rajono gyventojas.

Nesuvaldytas automobilis pervažiavo skiriamąją juostą ir atsitrenkė į krovininį automobilį "Renault Master". Įvykio metu žuvo BMW 525 keleivis.

Šio automobilio vairuotojas paguldytas į ligoninę. Automobilį "Renault Master" vairavęs 26 metų Kauno miesto gyventojas dėl patirtų sužeidimų mirė vežamas į ligoninę.

Balandžio 16-osios vakare Šalčininkų rajone, kelyje Pirčiupiai-Eišiškės, automobilis "Volkswagen Passat", vairuojamas neblaivaus 23 metų Eišiškių miestelio gyventojo, lenkdamas kitą automobilį, kelis kartus vertėsi ir, nuvažiavęs nuo kelio, apvirto.

Įvykio metu žuvo 19 metų keleivis.

Vairuotojas ir keturi 18-19 metų jaunuoliai dėl įvairių sužeidimų paguldyti į ligoninę, vienas jų - į reanimaciją. Automobilis visiškai sumaitotas.

Balandžio 17-ąją priešpiet Alytaus rajone, kelyje Alytus-Simnas-Kalvarija, 30-metės Marijampolės miesto gyventojos vairuojamas automobilis BMW 318 įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su automobiliu "Volkswagen Passat"", vairuojamu 23 metų marijampoliečio.

Įvykio metu sužalojimus patyrė septyni žmonės: BMW 318 vairuotoja dėl galvos traumos paguldyta į reanimaciją. Į ligoninę pagukdyt ir trys su ja važiavę 5, 8 bei 33 metų keleiviai.

Nukentėjo ir trys "Volkswagen Passat" keleiviai, viena jų - 42 metų moteris paguldyta į ligoninę.

Balandžio 18-osios rytą Klaipėdos rajone ties Katkų kaimu, kelyje Klaipėda-Jokūbavas, saugaus greičio nepasirinko ir vairuojamo nuosavo automobilio BMW 520 nesuvaldė neturintis teisės vairuoti 17-metis šio rajono Gindulių kaimo gyventojas.

Kelio vingyje automobilis nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Įvykio metu žuvo du keleiviai - 13 metų mergaitė ir 20 metų vaikinas.

Sužeisti vairuotojas ir šeši 14-18 metų keleiviai paguldyti į ligoninę, keturi iš jų - į reanimaciją (14 metų paauglė ištikta komos, dvi 17-metės merginos, viena jų komos būklės, ir 18 metų vaikinas).

Balandžio 19-osios pavakare Klaipėdoje, Statybininkų gatvėje, 15-mečio vienos šio miesto vidurinės mokyklos mokinio vairuojamas motoroleris "Peugeot" partrenkė 86 metų moterį, ėjusią per kelio ženklais pažymėtą pėsčiųjų perėją.

Įvykio metu pėsčioji patyrė daugybinius sužeidimus - ji paguldyta į ligoninės reanimaciją.

Balandžio 20-osios pavakare Kazlų Rūdos savivaldybės Katinų kaime, kelio Kazlų Rūda-Bliuviškiai vingyje į kairę, vairuojamo automobilio BMW nesuvaldė 30-metis šios savivaldybės Pilypų kaimo gyventojas.

Automobilis įvažiavo į pakelės griovį ir apvirto. Įvykio metu nukentėjo trys žmonės: vairuotojas dėl sužeidimų paguldytas į Kauno medicinos universiteto klinikų reanimaciją, 26 ir 32 metų keleiviams paskirtas ambulatorinis gydymas.