VSAT informavo, kad Kauno oro uoste dirbę pasieniečiai tikrino reisu iš Dublino atskridusių asmenų dokumentus. Kontrolės metu pasieniečiams įtarimų sukėlė vienas 40-ies keleivis, gyvenantis Tauragės rajone. Bendraudamas su patikrą vykdžiusiu VSAT pareigūnu, vyras akivaizdžiai jaudinosi, vengė akių kontakto. Patikrą vykdę pasieniečiai paprašė vyro pateikti daugiau asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų. Pasieniečių nuojauta neapgavo: tauragiškio pateiktas neva jo vardu Lietuvoje išduotas vairuotojo pažymėjimas – greičiausiai klastotė.

VSAT pareigūnai keleivį sulaikė ir atvesdino į Kauno oro uosto pasienio kontrolės punkto patalpas. Tauragiškis pasieniečiams paaiškino, kad dokumentą įsigijo už 500 eurų Airijoje iš nepažįstamų žmonių.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Paskyrus kardomąsias priemones – dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti – Tauragės rajono gyventojas buvo paleistas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokurorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)