Byloje nustatyta, jog kaltinamasis praėjusių metų spalį rašė nukentėjusiajai grasinančio turinio pranešimus, kuriais grasino ją nužudyti ar sunkiai sutrikdyti jos sveikatą. Tokiais veiksmais ir stovėdamas prie nukentėjusiosios gyvenamojo būsto bei skambindamas durų skambučiu, belsdamasis į duris, nukentėjusiajai sukėlė pagrindą manyti, kad grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti jos sveikatą gali būti realiai įvykdytas.

Šioje byloje kaltinamasis pripažino padaręs nusikaltimą ir gailėjosi dėl savo veiksmų. Paaiškino, kad jis negalėjo susitaikyti su tuo, kad nukentėjusioji nebenori su juo bendrauti. Parašytos žinutės buvo tik žodžiai, realiai jis nieko blogo jai nepadarytų, jaučia tik gerus jausmus, informuoja Klaipėdos apylinkės teismas.

Nukentėjusioji apklausiama ikiteisminio tyrimo metu nurodė, kad maždaug prieš trejus metus susipažino su kaltinamuoju, nesutapus interesams, ji su juo bendravimą nutraukė. Tai kaltinamajam nepatiko. Apie porą metų klaipėdietis jai nuolat grasina SMS žinutėmis. Praėjusiais metais kaltinamasis į jos gyvenamojo buto balkoną įmetė „Molotovo“ kokteilį, už tai buvo nuteistas. Pasibaigus probacijai, grasinimai vėl suaktyvėjo.

Skirdamas kaltinamajam bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad klaipėdietis anksčiau buvo teistas už kitokio pobūdžio nusikalstamas veikas, bausmes atlikęs, teistumui neišnykus padarė vieną nesunkų tyčinį nusikaltimą žmogaus sveikatai, prisipažino padaręs nusikalstamą veiką ir nuoširdžiai gailisi, byloje nustatyta viena jo atsakomybę sunkinanti aplinkybė, todėl kaltinamajam skyrė galutinę 2 tūkst. eurų dydžio baudą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją