MKT pranešaekmadienį, birželio 4 d., apie 10 val. ryto Raigardo kelio poste sustabdžius lengvąjį automobilį „Mazda“, vairuojamą Lietuvos Respublikos piliečio, muitinės pareigūnui kilo įtarimų, kad juo gali būti gabenama kontrabanda. Pareigūno įtarimai pasitvirtino – po automobilio galinėmis sėdynėmis ir kilimėliais rasta išslapstyta 2800 vnt. cigarečių.

Vyriškis, matyt, tikėdamasis išvengti atsakomybės, bandė papirkti muitininką – 1020 eurų ir 260 dolerių padėjo ant priekinės automobilio sėdynės, taip siekdamas kad jis nesurašytų protokolo dėl administracinio nusižengimo pagal Administracinių nusižengimų kodekso 208 str. (Kontrabanda) 2 d., kadangi automobilyje vežė paslėptas nedeklaruotas cigaretes.

Vietoj to, kad būtų nubaustas tik administracine tvarka (bauda pagal šį straipsnį grėsė nuo vieno tūkstančio aštuonių šimtų dvidešimt iki keturių tūkstančių eurų), vyriškis „užsidirbo“ ir ikiteisminį tyrimą. Dabar jam gresia ne tik bauda, bet ir areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Šiais metais tai pirmas įvykis, kada pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl bandymo papirkti muitinės pareigūną. 2022 m. buvo pradėti 5 ikiteisminiai tyrimai dėl papirkimo, 2021 m. – 12 ikiteisminių tyrimų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūra. Vyriškiui skirtos kardomosios priemonės – dokumentų paėmimas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Naujausio sociologinio tyrimo „Lietuvos korupcijos žemėlapis 2022/2023“ duomenimis, tik 7 procentai apklaustų verslo atstovų paminėjo Lietuvos muitinę tarp korumpuotų institucijų, o šalies gyventojai neįvardijo Lietuvos muitinės tarp labiausiai korumpuotų institucijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją