Portalas „Delfi“ kiekvieną dieną sulaukia skaitytojų žinučių apie pastebėtus įtarimų sukėlusius straipsnius. Iš pateiktų nuorodų matyti, kad tokie straipsniai iš tiesų niekada nebuvo publikuoti portale, o svetainių grafiniai elementai ir URL adresas atskleidžia, jog tai – tik dar vienas sukčių bandymas pasinaudoti „Delfi“ prestižu.

Delfi vardu prisidengdami sukčiai naudojasi Vilniuje dingusio, o vėliau negyvo rasto nepilnamečio Mykolo istorija, Suodaičių skandalu ir net Agnės Jagelavičiūtės buvusio vyro ir mamos konfliktu.

Vilniaus policija informavo, kad nuo gegužės 1 dienos iki birželio 5 dienos į pareigūnus kreipėsi 12 žmonių.

Skaitė apie Suodaičių skandalą

Gegužės 15 d., apie 17.00 val., Vilniuje, moteriai (gimusiai 1980 m.), paskambino finansų analitiku prisistatantis asmuo, kuris rado jos anketą Investavimo platformoje ,,OIL PROFIT“ ir pasiūlė investuoti. Moteriai sutikus apgaulės būdu iš jos banko sąskaitos buvo išviliota 5500 eurų. Dėl šio įvykio moteris patyrė 5500 eurų turtinę žalą.

Gegužės 19 d. buvo gautas pranešimas, kad prisijungė prie tariamo „Delfi“ straipsnio – Tyla nutraukta: išaiškėjo kas vyko Viktorijos Siegel ir Lauryno Suodaičio namuose bei viso to priežastis. Visa tai Jus šokiruos, o kai kuriuos žmones, kaip teigia Suodaičių advokatai, net padarys turtingais.

Pranešėjas užsiregistravo straipsnyje nurodytame investavimo puslapyje ir netrukus paskambinusi moteris prisistatė, kaip pranešėjo asmeninė vadybininkė. Teigiama, kad moteris kalbėjo rusiškai apie investavimą, paprašė padaryti pavedimą 250 eurų – pirmą investavimo įnašą, el. paštu atsiuntė sąskaitos nr., nurodė gavėją. Skambinusioji paprašė atsiųsti pavedimo kopiją. Pranešėjas tą ir padarė.

Buvo sutarta, kad gegužės 20 d. paskambins konsultantas ir paaiškins, kaip veikia jų investavimo platforma. Po pokalbio nukentėjusysis vėl prisijungė prie „Delfi“, skaityto straipsnio nerado, bet rado kitą – „Ar Viktorija Siegel ir Laurynas Suodaitis portale „Delfi“ reklamavo įtartiną investavimo įrankį?“.

Paaiškėjo, kad skaitytas pirmas straipsnis yra apgaulingas, kad staipsnis buvo patalpintas į fiktyvų „Delfi“. Tada suprato, kad jis nukentėjo nuo sukčių.

Pasinaudojo ir tragiška Mykolo istorija

Į pareigūnus kreipėsi dar vienas investuoti bandęs pilietis. Teigiama, kad gegužės 26 d. žmogus perskaitė tariamą „Delfi“ straipsnį – Kraupi tiesa: nuodugnaus tyrimo metu išaiškėjo naujos 15-mečio Mykolo mirties aplinkybės ir priežastys, sulaikytas įtariamasis, pasisavinęs galimai nepilnamečio turtą. Pranešėjas taip pat patikėjo tekste paminėtos investicinės platformos tariamomis galimybėmis.

Teigiama, kad pranešėjas bandė investuoti 260 eurų, tačiau bankas neleido įvykdyti pavedimo. Galiausiai buvo informuota, kad tai sukčiai ir reikia informuoti policijos pareigūnus.

Pasinaudojo ir kita istorija

Gegužės 30 d. pranešėjas perskaitė tariamai „Delfi“ straipsnį apie Agnės Jagelavičiūtės mamos Nijolės ir jau mirusios Agnės Jagelavičiūtės vyro teismą.

Pradžioje pilietis investavo 500 eurų, vėliau pervedė dar 5000 eurų.

Policija pradėjo ne vieną ikiteisminį tyrimą.

Kaip atpažinti netikras, portalu „Delfi“ apsimetinėjančias, interneto svetaines skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją