MKT pranešė, kad gegužės 29 d. popietę Lietuvos muitinės mobiliųjų grupių patrulis stabdė ir tikrino mašinas Lazdijų apylinkėse. Apie 13.30 val. pareigūnai atkreipė dėmesį į krovininį vilkiką „Scania“ su Lenkijos valstybiniais numeriais. Muitininkams pasirodė keista, jog mašina nuvažiavo Kalvarijos link, o ne pasuko link valstybinės sienos su Lenkija.

Pasivijus ir sustabdžius vilkiką, šio vairuotojas, Lenkijos pilietis, pareigūnams sakė gabenantis šepečių krovinį. Tačiau muitininkai patikrino „Scanią“ – ir nors mašinos kabinoje buvęs jaunas buldogas urzgė ir mėgino „ginti“ teritoriją, ten buvo aptiktos nelegalios cigaretės – iš viso 10 dėžių (5 tūkst. pakelių) baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, o Lietuvos muitinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Vėliau vairuotojas buvo paleistas, skyrus kardomąją priemonę – piniginį užstatą (6000 Eur).

Vairuotojo augintiniu irgi buvo pasirūpinta – perduotas iš Lenkijos atvykusiam vairuotojo draugui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją