Kaip Delfi sužinojo Vilniaus apskrities policijoje, 06 val. 30 min. buvo atakuoti pirmieji Seimo rūmai - išdaužtas pirmojo aukšto langas.

08 val. 30 min. gautas pranešimas, kad išdaužyti pastato Gedimino pr. 40 trys pusrūsio patalpų langai. Čia įsikūręs Vilniaus apygardos ir Lietuvos apeliacinis teismas.

Policija informavo, kad dėl abiejų išpuolių pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 187 str. 3 d., čia numatyta atsakomybė už turto sugadinimą ar sunaikinimą.

Įtariamieji kol kas nenustatyti nei vienu atveju.

Priešais sostinės Lukiškių aikštę esantis teismas atakuotas ir metų pradžioje.

Sausio 10-osios rytą išdaužyti 4 langai, vandalai metė į foliją suvyniotus akmenis. Tąkart apsaugos kameros jų neužfiksavo.

Pasidomėjus, kuo baigėsi šis ikiteisminis tyrimas, policijos atstovė Julija Samorokovskaja informavo, kad jis sustabdytas, nes nepavyko nustatyti įtariamojo.

Prieš Seimą išpuolis paskutinį kartą surengtas 2022-ųjų metų kovo 17-osios naktį, tada jaunuolis išsitraukė iš kuprinės butelius su degiu skysčiu, juos uždegė ir vieną metė per vartus į vidinį kiemą, kitą į langą.

Teisėsauga į šį įvykį sureagavo itin rimtai ir tyrė jį kaip teroro aktą, tačiau byla teismą galiausiai pasiekė tik dėl pasikėsinimo sugadinti turtą visuotinai pavojingu būdu bei viešosios tvarkos pažeidimo.

Ši byla jau išnagrinėta, tačiau nuosprendis dar nepriimtas, jis turėtų būti skelbiamas liepos mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)